TikTok ar putea fi interzis în România. Decizia autorităților vizează anumite categorii

TikTok

foto olhardigital.com

Autoritățile române se gândesc să interzică aplicația TikTok pentru angajații statului. Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Pavel Popescu, a spus că există dovezi clare că aplicația TikTok ar folosi datele într-un mod negativ, informează digi24.ro.

Pavel Popescu le recomandă oamenilor să nu instaleze aplicația. El consideră că aceasta reprezintă o problemă de siguranță națională și că ar fi mai bine să nu mai existe pe telefoanele angajaților statului.

TikTok ar putea fi interzis în România

„Le recomand tuturor românilor să nu își instaleze TikTok. Există dovezi clare că acea aplicație folosește datele într-un mod negativ. Tik Tok este o problemă de siguranță națională. Este o aplicație nu doar nocivă, dar mai mult de atât, există dovezi tehnice că datele se duc și sunt folosite în niște servere de alte guverne. În România, pe acest subiect au existat niște recomandări foarte clare cu privire la folosirea acestei aplicații”

a spus vicepreședintele ANCOM.

Având în vedere că mai multe state au decis să interzică aplicația pe telefoanele angajaților statului, Pavel Popescu consideră că acest lucru ar trebui implementat și de România. Însă decizia se poate lua la nivel politic.

„Cu siguranță. Este o decizie care se ia politic, care nu mă privește în momentul de față. Ce pot să vă spun este că avem nevoie de curaj”,

a mai declarat vicepreședintele ANCOM, pentru Digi24.ro.

Lista țărilor care a interzis utilizarea TikTok

Mai multe țări și regiuni au decis că TikTok ar putea reprezenta un pericol pentru oameni. Iată cum arată lista:

Exit mobile version