Hackerii ruși de la Killnet revendică un atac asupra site-ului Rompetrol. Site-urile marilor aeroporturi au fost inaccesibile

Hackeri

foto wallpapertip.com

Site-urile marilor aeroporturi din România nu funcționau duminică seara. Este vorba, între altele, de site-urile aeroporturilor din București, Arad, Suceava, Cluj-Napoca, Iași, Satu Mare, Craiova. Din primele informații, este vorba despre un nou atac al hackerilor ruși de la Killnet.

Siguranța zborurilor nu este afectată, doar că utilizatorii nu-și pot lua informații utilitare despre zboruri, paginile site-urilor respective neputând fi accesate.

Cel mai probabil, este vorba despre un nou atac de tip distributed denial-of-service (DDoS). Trebuie spus că prin astfel de atacuri hackerii nu au acces la informații sensibile, clasificate, ci doar opresc posibilitatea de a accesa site-ul respectiv.

Atacurile au fost revendicate pe paginile de Telegram de către pretinși hackeri care susțin că acționează din Rusia.

Acest gen de atacuri a fost anticipat de specialiștii români în securitate cibernetică, având în vedere ultimele incidente. Au fost mii de atacuri cibernetice în acest weekend asupra site-urilor unor instituții guvernamentale din România.

Aceste atacuri au fost revendicate de către hackerii proruși din gruparea care își spune Killnet. 

Exit mobile version