Ireal: Oamenii stau la coadă ca să li se implanteze cipuri în creier. Dispozitivele lui Elon Musk promit să facă minuni

Elon-Musk-implant

foto realitatea.md

Mii de persoane s-au înscris deja pe listele de așteptare pentru cipurile promise de Elon Musk. Compania miliardarului și-a propus să implanteze în creierele oamenilor dispozitive care să facă legătura între creier și computer.

Tot demersul ar urma să îi ajute în special pe cei cu afecțiuni neurologice, însă a stârnit îngrijorări serioase din partea experților, informează realitatea.net.

Dispozitivele lui Elon Musk promit să facă minuni

În urmă cu mai bine de o lună, compania specializată pe implanturi cerebrale fondată de Elon Musk anunța cu fast faptul că o comisie independentă i-a oferit aprobarea pentru efectuarea testelor pe subiecți umani.

„Credem că în aproximativ 6 luni ar trebui să fim capabili să implantăm primul dispozitiv Neuralink într-un un om. Una dintre utilizările pe care vrem să le aibă (n.r. dispozitivul) la oameni este restaurarea vederii. Chiar dacă cineva nu a putut să vadă niciodată, chiar dacă au fost născuți fără vedere, credem că vom putea să îi facem să vadă”, 

spunea, la acea vreme, Elon Musk.
https://www.youtube.com/watch?v=8pCKNWig1CQ

După anunțurile extrem de încurajatoare pentru mulți oameni cu astfel de probleme de sănătate, mai multe persoane s-ar fi înscris deja pe liste. Asta chiar dacă miliardarul însuși a recunoscut că implantul va fi unul foarte scump.

Teste pe oameni

În septembrie, compania a început recrutarea pentru primele teste pe oameni. Neuralink a precizat că este în căutare de persoane care au paralizie la toate cele patru membre din cauza unei leziuni la nivelul măduvei spinării sau a sclerozei laterale amiotrofice.

Compania spune că speră să realizeze în cele din urmă un dispozitiv care va crea un fel de simbioză între oameni și mașini și va permite ființelor umane să trimită mesaje sau să joace folosindu-se doar de gândurile lor. Dar, mai întâi, compania spune că speră să ajute persoanele cu tulburări neurologice, transmite Insider.

Biograful lui Musk a declarat că ar dura „câteva ore” pentru ca un chirurg să efectueze craniectomia și apoi aproximativ 25 de minute pentru ca robotul să introducă dispozitivul, împreună cu matricea sa ultra-subțire de aproximativ 64 de fire.

Exit mobile version