Google promite îmbunătățiri sesizabile pentru motorul său de căutare

google-MUM

foto: linkbuildinghq.com

Google promite îmbunătățiri sesizabile pentru motorul său de căutare. El a activat acest instrument, pentru a oferi un nivel mai profund de înțelegere pentru mai multe tipuri de căutare.

Google dezvoltă o nouă tehnologie pentru a răspunde la interogări complexe de căutare numită „MUM”, care înseamnă Multitask Unified Model.

Google a dezvăluit că este în curs de a explora modul în care MUM poate fi folosit pentru a înțelege mai bine limba și pentru a oferi răspunsuri utile.

Obiectivul Google cu MUM este de a ajuta utilizatorii să facă lucrurile cu mai puține căutări. În medie, Google constată că este nevoie de opt căutări pentru a finaliza sarcini complexe.

Google intenționează un viitor în care MUM poate genera un răspuns la întrebări complexe precum: „Am făcut drumeții pe Muntele Adams și acum vreau să fac drumeții pe Muntele Fuji toamna viitoare, ce ar trebui să fac diferit pentru a mă pregăti?”

În starea actuală, utilizatorii ar trebui să caute diferite informații pentru a răspunde la această întrebare, cum ar fi altitudinea fiecărui munte, temperatura medie în toamnă, dificultatea traseelor de drumeții, echipamentul potrivit de utilizat și multe altele.

Tehnologia din spatele MUM

Similar cu BERT, MUM este construit pe o arhitectură Transformer, dar se spune că este de 1.000 de ori mai puternic, având capacitatea de a efectua mai multe sarcini pentru a debloca informații în moduri noi.

Google spune că MUM este capabil să înțeleagă informații în diferite limbi și formate pentru a oferi cele mai complete rezultate utilizatorilor.

MUM nu numai că înțelege limbajul, ci îl generează și el. Este instruit în 75 de limbi diferite și multe sarcini diferite simultan, permițându-i să dezvolte o înțelegere mai cuprinzătoare a informațiilor și a cunoștințelor lumii decât modelele anterioare.

Exit mobile version