Facebook renunță la software-ul de recunoaștere facială

facebook-renuntare-software-recunoastere-faciala

foto: Hepta.ro

Facebook a anunțat că renunță la funcția de recunoaștere facială, care identifică automat utilizatorii în fotografii și videoclipuri, invocând preocupările tot mai mari ale societății cu privire la utilizarea unei astfel de tehnologii, scrie Reuters.

Schimbarea este una masivă atât pentru industria tehnologică, cât și pentru o companie, cunoscută pentru colectarea unor cantități mari de date despre miliardele de utilizatori ai săi.

Facebook intenționează să șteargă fețele a peste un miliard de oameni

Facebook, care și-a schimbat numele companiei în Meta la sfârșitul lunii octombrie, a mai spus că intenționează să ștergă datele pe care le-a adunat prin utilizarea acestui software, adică fețele a peste un miliard de oameni.

Criticii spun că tehnologia de recunoaștere facială – care este populară în rândul comercianților, spitalelor și companiilor cu activități în domeniul securității – ar putea compromite confidențialitatea, ar putea viza grupurile marginalizate și ar putea normaliza supravegherea intruzivă.

Vestea vine, de asemenea, într-o perioadă în care compania Facebook a fost supusă unui control intens din partea autorităților de reglementare și a legiuitorilor, cu privire la siguranța utilizatorilor și la o gamă largă de abuzuri pe platformele sale.

Eliminarea va fi implementată la nivel global și este de așteptat să fie finalizată până în decembrie, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Exit mobile version