Blue Origin și Boeing prezintă planurile unui „parc de afaceri” în spațiu

Blue-Origin

foto newit.ro

Compania Blue Origin, deținută de miliardarul Jeff Bezos, a dezvăluit planurile de dezvoltare a unei stații spațiale comerciale numită „Orbital Reef”, împreună cu Boeing, urmând să lanseze nava spațială în a doua jumătate a acestui deceniu, anunță Reuters.

Blue Origin lucrează la proiectul Orbital Reef în parteneriat cu compania spațială Sierra Space, o filială a Sierra Nevada Corporation. Cel mai cunoscut proiect al Sierra Space este Dream Chaser, un avion spațial înaripat conceput pentru a transporta marfă.

Orbital Reef va fi operat ca un „parc de afaceri cu utilizare mixtă” și intenționează să furnizeze infrastructura necesară pentru a extinde activitatea economică și a deschide noi piețe în spațiu, au declarat Blue Origin și Sierra Space.

„Agențiile spațiale experimentate, consorțiile de înaltă tehnologie, națiunile suverane fără programe spațiale, companiile media și de turism, antreprenorii finanțați și inventatorii sponsorizați, precum și investitorii cu vederi de viitor, cu toții au un loc pe Orbital Reef”,

au precizat companiile într-un comunicat.

Sierra a anunţat în aprilie planurile de a oferi prima staţie spaţială comercială care zboară liber.

Exit mobile version