Simona Halep, o nouă umilință în scandalul de dopaj

Simona-Halep-dopaj

foto ego.ro

Simona Halep se confruntă cu noi probleme în scandalul de dopaj. Fostul antrenor al jucătoarei de tenis a declarat că situația este din ce în ce mai ciudată și că nici acum nu au primit rezultatele dorite, potrivit evz.ro.

Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis începând din luna octombrie a anului trecut, iar Firicel Tomai (fost antrenor al liderei WTA) a venit cu informații importante despre procesul de dopaj al sportivei.

Simona Halep, o nouă umilință în scandalul de dopaj

„Se luptă cu două amânări. Trebuia să aibă de două ori procesul. Au fost trimise eșantioane fizice. Au fost trimise acolo și au fost refuzate, s-a cerut expertiza la laborator. E ciudat de ce se fac aceste amânări. Sorana și Simona au calități să joace tenis încă 3-4 ani”, 

a spus Firicel Tomai la Digisport.

Simona Halep a părăsit și TOP 20 WTA. Ea este pe poziția a 25-a în clasamentul WTA, cu un total de 1.565 de puncte și nu a putut ajunge nici la Miami Open.

Ce spune Darren Cahill

Darren Cahill, antrenorul care a lucrat mult timp cu Simona Halep, a declarat că jucătoarea de tenis trece printr-o serie de momente neplăcute. El a mai spus că a trăit cel mai bun moment al carierei lui cu sportiva româncă și că aceasta mai avea multe de arătat.

„Cu Simona Halep am trăit cel mai bun moment al carierei mele și am avut cea mai mare bucurie. Este o persoană extraordinară. Uneori, ea însăși era cel mai mare dușman al ei. La acea vreme, Simona Halep avea o presiune mare pe umeri, deoarece țara ei, România, se aștepta să o vadă numărul 1”

a declarat Cahill.

Cu Darren Cahill alături, Simona Halpe a ajuns numărul 1 în lume, în octombrie 2017, iar în 2018 a câștigat primul ei Grand Slam, la Roland-Garros. Darren Cahill s-a despărțit de Simona Halep în septembrie 2021, angajându-l pe Patrick Mouratoglou.

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona Halep, vreau să vorbesc răspicat despre persoana pe care o cunosc și despre sportivul cu care am lucrat timp de 6 ani”

„În primul rând, și cel mai important, NU există nicio șansă ca Simona să ia o substanță interzisă în mod intenționat. Niciuna. Zero. Este un sportiv care se stresa legat de orice îi era prescris de către un medic (ceea ce se întâmpla rar) sau despre orice supliment pe care-l lua sau pe care lua în calcul să-l consume”

a spus fostul antrenor.

Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

Reamintim că suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.

Exit mobile version