Simona Halep, mesaj tulburător înaintea audierii de la TAS

Simona-Halep

foto spotmedia.ro

Simona Halep a făcut un anunț tulburător înainte de audierea în cazul de dopaj care va avea loc anul viitor la TAS. Românca se gândește la retragerea din activitate.

Simona a transmis un mesaj tulburător înainte de audierea în cazul de dopaj care va avea loc în perioada 7-9 februarie 2024. În cazul în care suspendarea de 4 ani va fi menținută, fostul lider WTA se gândește serios să agațe racheta în cui, scrie fanatik.ro.

Simona Halep ar reveni pe teren abia pe 6 octombrie 2026, la vârsta de 35 de ani.

Simona Halep: „Știu că nu am greșit cu nimic”

Simona a fost suspendată patru ani din tenis de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) pentru o dublă încălcare a programului anti-doping.

În timpul US Open 2022, românca a fost testată pozitiv cu roxadustat, în timp ce în luna mai a acestui an, sportiva a fost notificată că i s-au descoperit „nereguli” în pașaportul biologic.

După ce a atacat decizia la TAS, forul de la Lausanne a anunțat că audierea Simonei Halep va avea loc în perioada 7-9 februarie 2024. Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 a recunoscut că ultimul an a fost extrem de dificil.

„A trecut deja mai mult de un an, iar în fiecare zi l-am simțit foarte dureros, plin de emoții. A fost un șoc pentru mine când am primit scrisoarea că la proba mea de urină, doar proba mea de urină, rezultatul a ieșit pozitiv. Știu că nu am greșit cu nimic și știu că sunt curată”

a declarat Halep, potrivit Euronews.

Simona luptă la TAS pentru anularea deciziei și pentru o micșorare a pedepsei.

Halep: “Va fi finalul carierei mele”

De cealaltă parte, cel mai probabil, ITIA va milita pentru ca Simona Halep să primească o suspendare de 6 ani, dar și ca rezultatele înregistrate de româncă în perioada 8 martie – 7 octombrie 2022 să fie anulate.

Fostă lideră WTA, Simona Halep a anunțat cu resemnare că menținerea suspendării de 4 ani ar putea reprezenta sfârșitul carierei.

„Am fost mereu împotriva dopajului. Patru ani înseamnă mult la vârsta mea. Dacă vor fi patru ani, nu știu cum mă voi descurca. Probabil va fi finalul carierei mele”

a mai spus Simona.

Apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne reprezintă ultima cale de atac a Simonei Halep. Românca speră să primească un verdict favorabil, mai ales că Patrick Mouratoglou și-a asumat vina pentru suplimentul contaminat ingerat de Simona Halep.

În vârstă de 32 de ani, Simona Halep a fost suspendată provizoriu din 2022. Astfel, dubla campioană de Grand Slam și-a ispășit deja mai bine de un an din pedeapsă. Halep va rata pentru al doilea an la rând turneul de la Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Exit mobile version