Răsturnare de situație pentru Simona Halep

Simona-Halep

foto prosport.ro

Răsturnare de situație pentru Simona Halep. Tenismena este suspendată pentru dopaj încă din octombrie, pentru consum de roxadustat, iar în urmă cu câteva zile a primit o nouă acuzație.

ITIA, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis, a anunțat că a descoperit ”nereguli” în pașaportul biologic al româncei, ceea ce ar arăta consumul unei alte substanțe interzise, dar Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, susține contrariul, potrivit digisport.ro.

Antrenorul susține că pașaportul biologic al Simonei Halep a fost consultat de mai mulți specialiști, care n-au găsit nicio problemă.

”Pașaportul ei biologic este complet normal. Toți experții pe care i-am rugat să-l verifice mi-au confirmat asta. Atitudinea ITF este o nebunie”,

a scris Patrick Mouratoglou, pe Twitter.

Patrick Mouratoglou a avut o reacție dură după ce a aflat că audierea Simonei Halep a fost amânată cu o lună.

”Justiția întârziată reprezintă interzicerea dreptului de a fi judecat”,

a transmis Patrick Mouratoglou.

De ce se tot amână audierea Simonei

Dreptatea amânată e dreptatea refuzată“, a scris Simona pe Instagram. Și exact așa stau lucrurile, dacă ne referim strict la faptul că i se ia, sistematic, șansa de a fi audiată. 

Halep, deși nedreptățită cu amânările repetate ale audierilor, nu e un caz singular. Recent, a explicat această anomalie, celebrul avocat, Srinivasan Saimani, care se ocupă, periodic, de cazurile de dopaj.

„Nu o pot contrazice pe Simona Halep. În principiu, sunt de acord cu ce zice ea. La rândul meu, am reprezentat mai mulți sportivi, implicați în astfel de cazuri, în care audierile au tot fost amânate, după ce s-a dictat o suspendare provizorie”

„Pe de altă parte, vorbim despre un sistem supraîncărcat, care încearcă să facă față unui număr mare de cazuri de doping. De aceea, când se dă verdictul, perioada de suspendare provizorie e scăzută din sancțiunea finală. Din păcate, nici acest sistem nu compensează perioada lungă de așteptare, departe de antrenamente și meciuri“, 

a spus Srinivasan Saimani.

Simona Halep: ”Nici măcar nu vorbesc despre consecințele pe care le are asupra sănătății mele mintale”

Miercuri, Simona Halep a avut o nouă reacție dură, după aflarea veștii că procesul său a fost iar amânat.

”Încă o dată, în seara aceasta, sunt devastată. ITIA încă o dată, pentru a treia oară mi-a amânat audierea cu o lună! Aștept să fiu judecată din octombrie anul trecut. În decembrie, am fost în sfârșit capabilă, mulțumită experților, să demonstrez că multe dintre suplimentele pe care le-am folosit au fost contaminate, care au dus la rezultatul pozitiv”

„Nu doar că îmi omoară reputația, însă fac asta și cu mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele pe care le are asupra sănătății mele mintale”

„Nerespectarea regulilor ITIA în ceea ce privește audierea rapidă pe care am dreptul să o am, e lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte… ‘Amânarea justiției este refuzul ei’. Simona”,

a scris Simona Halep.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de ITIA după ce a fost depistată cu o substanță interzisă, Roxadustat, la US Open 2022. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie 2022.

Câte teste a efectuat ITIA în 2022

Exit mobile version