Răsturnare de situaţie în cazul Simona Halep

Simona-Halep-2023

foto stirilebzi.ro

Cazul de dopaj al Simonei Halep pare a fi fără sfârșit, în condițiile în care în dosar a fost stabilit un nou termen. Directorul ANAD explică amânarea cazului Simonei Halep, iar preşedintele FRT vine cu o ipoteză halucinantă.

În cel mai optimist scenariu, Simona Halep va primi un verdict pe 28 mai, dar acest lucru nu este încă sigur, atunci fiind posibilă audierea. Întrebată de ce cazul se amână atât de mult, direcotorul Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), a oferit două motive: noi probe la dosar și contradicții în declarații.

„Organizația care a pus-o sub acuzare pe Simona probabil că are alte probe care pot fi depuse la dosar și atunci au nevoie de o perioadă mai lungă de timp. Dacă pe parcursul audierii apar alte abateri din ceea ce declara martorii sau din ceea ce fiecare parte pune la dispoziția completului de judecata se poate ajunge la un termen mai lun”,

a spus Andreiașu pentru TVR.

Răsturnare de situaţie în cazul Simona Halep

Gabriela Andreiașu a menționat că în dosar pot apărea noi solicitări.

„Poate fi cerută și părerea unui expert farmacolog sau toxicolog cu privire la rezultat, la contaminare și. evident, la concentrația identificată în probă”,

a completat Andreiașu.

Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din 2022.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

Schimbări majore în clasamentul WTA

Rezultatele înregistrate în turneul de la Madrid au produs numeroase modificări în clasamentul WTA.

În top 10 WTA, șase din primele jucătoare și-au schimbat pozițiile. Caroline Garcia, Coco Gauff, Elena Rybakina și Maria Sakkari au urcat câte o poziții. Ons Jabeur pierde trei locuri, iar Daria Kasatkina cade un loc.

Irina Begu urcă opt locuri și ajunge pe 27, în timp ce Simona Halep coboară patru poziții și ajunge pe 30. Sorana Cîrstea este și ea în creștere cu 9 locuri, până pe 35, iar dacă va câștiga finala de la Reus va urca pe 34.

Ana Bogdan urcă și ea două locuri și ajunge pe locul 59.

Top 10 WTA este următorul:

  1. Iga Swiatek 9.625 puncte
  2. Aryna Sabalenka 7.881
  3. Jessica Pegula 5.300
  4. Caroline Garcia 5.025
  5. Coco Gauff 4.345
  6. Elena Rybakina 4.195
  7. Ons Jabeur 4.116
  8. Maria Sakkari 3.516
  9. Daria Kasatkina 3.505
  10. Petra Kvitova 3.162
Exit mobile version