Sportivii își sacrifică, de multe ori, viețile personale

foto: prosport.ro

O medalie olimpică nu vine deloc ușor, mai ales într-un sport așa de greu cum este canotajul. Sportivii își sacrifică, de muilte ori, viețile personale. Petrec mult timp prin cantonamente, uită de zile de naștere sau de sărbători și trag foarte tare la antrenamente. Ei nu au garanția că vor cunoaște satisfacția succesului.

Până acum România a cucerit 3 medalii, din care una de aur și două de argint. Doar Ana Maria Popescu, la scrimă, a mai adus o medalie țării noastre.

Perechea Cozmiuc – Tudosă, argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Pentru Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, finala de dublu rame masculin a adus o mare satisfacție. Chiar dacă aurul a revenit fraților Sinkovic, românii au fost singura barcă care a pus probleme croaților. A fost o cursă foarte bună, dar adversarii sunt unii din cei mai buni din istorie. Au câștigat de trei ori aurul olimpic, de șase ori titlul mondial, de 5 ori titlul european. Românii noștri i-au bătut la Europeanul de la Poznan, dar acum a fost imposibil. Iar argintul vine ca o răsplată deosebită pentru orele de chin petrecute departe de familie și de prieteni.

Este o senzaţie la care până acum doar visam, ştim de când am ajuns aici că nu o să plec cu mâna goală de la acest concurs. A venit şi ziua în care port la gât această medalie. Sunt foarte fericit că această medalie, chiar dacă ne doream foarte mult aurul, dar astăzi Croaţia a fost mai puternică. Nu ştiu dacă ar trebui să iau în considerare doar acest ciclu olimpic, dar eu consider că fiecare experienţă, fiecare concurs prin care am trecut m-au ajutat să devin mai puternic şi m-au ajutat să devin în această zi vicecampion olimpic”,

a declarat Ciprian Tudosă pentru Agerpres.

România a urcat pe locul 18 în clasamentul pe medalii după argintul obţinut în proba de dublu rame de Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. Statele Unite au urcat pe primul loc în clasament, devasând ţara gazdă, Japonia. România a ratat, din păcate, alte medalii. La dublu vâsle feminin, Gianina Beșleagă și Ionela Beșleagă nu și-au găsit deloc ritmul, în cursă. Au pornit de pe culoarul 6, dar de fiecar dată au rămas în urmă. Nu au recuperat aproape deloc și au terminat pe ultimul loc în clasament, un lucru neașteptat. Italia a obținut aurul olimpic, în timp ce Franța și Olanda au completat podiumul.

Ciprian Tudosă a recunoscut că durerea face parte din viața unui campion

Anul trecut Ciprian Tudosă și-a pozat mâinile, după o sesiune de antrenament. Fotografia a devenit virală pe internet, iar oamenii au putut să vadă cu adevărat ce înseamnă sacrificiul. Vicecampionul olimpic a recunoscut că durerea face parte din viața unui campion, iar succesul vine cu un cost destul de mare.

Exit mobile version