România – Muntenegru, meciul care poate schimba destinul unei generații

Romania-Muntenegru

foto eurosport.ro

Naționala de fotbal a României are o singură șansă, victoria, în partida cu Muntenegru. Meciul are loc marți, 14 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul din Giulești. În tur, Muntenegru a învins neașteptat pe teren propriu, scor 2-0, la capătul unei evoluții jenante a României.

În Grupa 3 din Liga B, tricolorii suferă, fiind pe ultimul loc, cu 3 puncte, strânse în jocul cu liderul Finlanda.

Bosnia conduce ostilitățile în grupa tricolorilor, cu 5 puncte, urmată de Finlanda și de Muntenegru, ambele cu câte 4 puncte. România este ultima, mândrindu-se cu victoria contra Finlandei.

România, un mic avantaj

Partida din această seară va aduce faţă în faţă două echipe epuizate din punct de vedere fizic. Pentru că, atât România, cât şi Muntenegru au fost implicate în trei mecuri, începând cu data de 4 iunie.

S-a ajuns aici din cauza sistemului gândit de UEFA pentru actuala ediţie a Ligii Naţiunilor. Unul criticat deja pentru că ar pune în pericol sănătatea jucătorilor, nevoiţi să evolueze pe bandă, după un sezon epuizant la nivel de cluburi.

Factorul fizic va conta mult în partida din Giuleşti. Iar România are un mic avantaj, pentru că a jucat tot acasă, în runda precedentă, pe când Muntengru a trebuit să facă un drum de la Podgorica până la Bucureşti pentru această întâlnire.

Cu doar câteva ore înaintea meciului din Giulești, Federația Română de Fotbal a anunțat că elevii lui Edi Iordănescu vor juca în echipamentul tradițional, galben, în timp ce muntenegrenii vor apărea în roșu. În partida tur, prima reprezentativă a evoluat în alb complet.

Echipe probabile

România: Niță – Manea, Chiricheș, Burcă, Camora – R. Marin, M. Marin, Cicâldău – F. Tănase, G. Pușcaș, Mihăilă

Muntenegru: Mijatovic – Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic – V. Savicevic, Raickovic, Jankovic, Jovovic – Krstovic, Mugosa

Exit mobile version