Qatar și FIFA, colaborare pentru un show incendiar la deschiderea Campionatului Mondial 2022. Cât va dura spectacolul

festivitatea-deschidere-Qatar

foto mensjournal.com

Ceremonia de deschidere a Campionatul Mondial de fotbal este programată duminică, 20 octombrie, cu o oră și 20 de minute înainte meciul inaugural al turneului final din Qatar, dintre țara gazdă și Ecuador, care se joacă de ora 18.00, scrie agenția Reuters. Începând cu ora 17.00, televiziunea publică transmite și festivitatea de deschidere.

Spectacolul se va întinde pe durata a 30 de minute și va fi asigurat de artistul qatarez Fahad Al-Kubaisi și de starul pop sud-coreean Jung Kook, vocalist al trupei BTS. Aceștia vor interpreta piesa „Dreamers”, de pe albumul oficial al turneului final din acest an.

Ghanim Al Muftah, ambasador FIFA și Dana, cântăreață qatareză, vor susține un discurs despre „incluziune și diversitate”. Astfel, fanii prezenți în Qatar sunt îndemnați să vină la stadion cu o oră și jumătate înainte de startul meciului. 

Alegerea micuțului stat ca gazdă a turneului final a stârnit o serie de critici, iar qatarezii au fost acuzați în nenumărate rânduri că nu respectă drepturile omului și oferă condiții mizere de muncă migranților.

Qatarul a cheltuit undeva în jurul a 200 de miliarde pentru infrastructură, stadioane și alte proiecte de dezvoltare, arătând practic că sacul este fără fund. Ținând cont de acest lucru este clar că și ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale va fi plină de fast pentru a-i mulțumi pe șeici.

Nume mari au refuzat Qatarul pentru ceremonia de deschidere

Detaliile specifice nu au fost încă făcute publice de către FIFA sau de Asociația de Fotbal din Qatar, dar, ca și în cazul edițiilor anterioare ale turneului, sunt de așteptat ca pe scenă să urce o serie de nume importante ale showbiz-ului internațional.

Trupa sud-coreeană BTS a anunțat pe contul lor oficial de Twitter că unul dintre vocaliștii lor, Jungkook, va cânta la ceremonia de deschidere. De asemenea, rapper-ul american Lil Baby a postat pe rețelele de socializare că va cânta la Cupa Mondială, în timp ce actrița canadiană Nora Fatehi este așteptată să cânte melodia oficială a turneului, ”Light”.

Au existat și nume celebre are au refuzat să participe la ceremonia de deschidere din cauza problemelor Qatarului cu drepturile omului. Celebrul Rod Stewart a refuzat o ofertă de peste un milion de dolari pentru un concert.

”Am refuzat. Nu mi s-a părut în regulă să merg acolo ținând cont de ce se întâmplă”,

a declarat cântărețul britanic.

Artista britanică Dua Lipa a negat zvonurile că va cânta la ceremonia de deschidere.

”Au fost multe speculații conform cărora voi cânta în deschiderea Mondialului. Nu este nimic adevărat, nici măcar nu am negociat acest lucru. O să susțin Anglia de acasă și abia aștept să vizitez Qatarul când problemele legate de drepturile omului vor fi rezolvate”,

a declarat aceasta.

Pe lista organizatorilor s-a aflat și celebra cântăreață columbiană Shakira. Aceasta și-ar fi dat inițial acordul să participe la show-ul de deschidere al Cupei Mondiale, dar după ce a primit un val de critici ar fi decis să renunțe la acest proiect.

Gazdă: stadionul în formă de cord de beduini

Ceremonia de deschidere are loc pe arena Al Bayt, de 60.000 de locuri, stadionul în formă de cort de beduini din Al Khor, la 50 de kilometri de Doha.

Turneul final care are loc între 20 noiembrie și 18 decembrie a fost umbrit de problemele din Qatar, inclusiv miile de decese în rândul muncitorilor care au lucrat la construirea stadioanelor.

Într-un monolog de aproape o oră la o conferință de presă la Doha, Gianni Infantino, șeful FIFA, a apărat decizia de a acorda Qatarului organizarea Cupei Mondiale și a lansat o serie de critici la adresa celor care au vorbit despre problemele privind respectarea drepturilor omului.

Exit mobile version