Preliminarii Cupa Mondială. România vs Islanda, astăzi, de la ora 21:45

Romania-Islanda

foto prosport.ro

Liga 1 și toate celelalte divizii de fotbal din Europa se opresc din nou. Este vremea echipelor naționale. Calificările continentale intră în faza decisivă: se dispută accesul direct la Cupa Mondială Qatar 2022, întrecere programată peste circa un an.

România și Islanda au meci direct pe stadionul „Steaua”, joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, în penultima etapă din faza grupelor.

Cu Germania (21 de puncte) deja calificată, în Grupa J rămâne de tranșat disputa pentru locul de baraj (de fapt, un play-off în mai multe runde).

România (13p), Macedonia de Nord (12p) și Armenia (12 p) se luptă pentru a termina imediat în spatele nemților. Cu 8 puncte, Islanda nu păstrează șanse, dar rămâne o trupă periculoasă.

Cea mai mare surpriză a selecționerului este convocarea lui Enes Sali, mijlocașul de doar 15 ani de la Farul Constanța, care a debutat în acest sezon în Liga 1 și abia a strâns 7 meciuri în campionat. Puștiul lui Hagi va împlini 16 ani pe 1 februarie.

Declarații înainte de meci

Mirel Rădoi a vorbit din nou despre situația sa contractuală și a dezvăluit că o decizie finală va fi luată după ultimele două partide din calificări.

Aşa cum v-am rugat, am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie se va lua după aceste două meciuri. Le mulţumesc (n.r. – jurnaliştilor) pentru întrebările pe care le-au adresat, pentru că au înţeles că nu vreau să discutăm despre această situaţie, pentru că a rămas după întâlnirea pe care am avut-o cu preşedintele şi cu directorul tehnic să luăm o decizie după aceste două meciuri”,

a declarat Mirel Rădoi.

Arnar Vidarsson, selecționerul Islandei a declarat că echipa sa nu se va preda la București.

”Aștept cu nerăbdare acest meci. O să fie greu să ne luptăm de la egal la egal cu România în deplasare, dar o să fim pregătiți la ora jocului. Suntem conștienți că din punct de vedere matematic mai avem șanse la locul 2”.

Arnar Vidarsson, selecționerul Islandei, într-un interviu la digisport.ro.

La începutul lunii septembrie, România a obținut în Islanda succesul care i-a dat speranțe la un loc de calificare, scor 2-0.

Dennis Man și Nicolae Stanciu au fost marcatorii ”tricolorilor”, într-o partidă care s-ar fi putut întoarce în favoarea nordicilor, dacă Florin Niță nu ar fi făcut minuni între buturi.

Exit mobile version