Mihai Rotaru taie în „carne vie” la Universitatea Craiova, după ce a ratat Europa!

Mihai-Rotaru

foto gds.ro

Mihai Rotaru va începe „curățenia” la Universitatea Craiova. Aşa cum era de aşteptat, după sezonul nefast, conducătorii formaţiei Universitatea Craiova au început să se despartă de jucătorii care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Primul fotbalist pus pe liber este fundaşul Bogdan Mitrea.

Bogdan Mitrea este primul jucător care o părăsește pe Universitatea Craiova după ratarea calificării în cupele europene. Deși Farul s-a impus în Gruia cu CFR Cluj, oltenii nu au izbutit să câștige cele trei puncte în fața celor de la Sepsi OSK, scor 0-1.

Universitatea Craiova a ratat a șaptea calificare consecutivă în Europa, iar conducerea a luat primele decizii la formația din Bănie după ratarea obiectivului european. „Geană” s-a văzut nevoit să renunțe la Bogdan Mitrea, fundaș tras pe linie moartă în a doua parte a campionatului.

Veteranul de 35 de ani a fost transferat de la Sepsi Sfântu Gheorghe la începutul sezonul din SuperLiga pentru a crea concurență în defensiva „alb-albaștrilor”. Deși a fost unul dintre oamenii de bază în mandatul lui Mirel Rădoi, Bogdan Mitrea a prins din ce în ce mai puține minute în a doua parte a campionatului.

Bogdan Mitrea și Universitatea Craiova au ajuns la un acord comun privind încetarea înțelegerii, însă fundașul poate rămâne în SuperLiga. Fostul jucător de la Sepsi, Universitatea Craiova și FCSB ar putea ajunge liber de contract la U Cluj împreună cu Bogdan Vătăjelu, potrivit fanatik.ro.

„OFICIAL | Mulțumim, Bogdan Mitrea! Universitatea Craiova și fundașul central Bogdan Mitrea au hotărât, de comun acord, rezilierea contractului. Îi mulțumim lui Bogdan și îi dorim mult succes în continuare!”, 

se arată în comunitatul Universității Craiova de pe pagina oficială de Facebook.

Mihai Rotaru taie în „carne vie” la Universitatea Craiova

Clubul oltean ar urma să se despartă de secundul lui Eugen Neagoe, din cauza nemulțumirilor adunate în ultima perioadă la adresa sa.

„Trebuie să îmbunătățim staff-ul, așa cum trebuie să îmbunătățim lotul de jucători”,

a declarat Mihai Rotaru la Digisport.

Fadi Haddad este unul dintre cei doi secunzi ai lui Neagoe în acest mandat la clubul din Bănie, celălalt fiind Ionuț Stancu. Ei au lucrat împreună și în perioada în care „principalul” de 55 de ani i-a pregătit pe cei de la Universitatea Cluj, înainte de a fi numit în funcție la Craiova.

Ce se întâmplă cu Eugen Neagoe

Mihai Rotaru a lăsat de înțeles că vor urma restructurări în perioada următoare la Universitatea Craiova, în ceea ce privește staff-ul tehnic, supărat după ce echipa la care investește a ratat locul 3 în acest sezon de Superliga.

Formația alb-albastră nu trebuia decât să învingă Sepsi pe teren propriu pentru a prinde barajul pentru calificarea în tururile preliminare ale sezonului viitor de Conference League.

Nu s-a întâmplat însă acest lucru, ba chiar Universitatea Craiova a fost învinsă la rândul ei de Sepsi, scor 0-1, fapt ce a provocat supărarea acționarului Mihai Rotaru, care a anunțat că va lua măsuri, atât la nivel de lot, cât și la nivel de staff tehnic.

„Ne doream să avem continuitate cu prezența în Europa. E un sezon ratat complet. Săptămâna asta trebuie să luăm decizii. Lotul de jucători este o componentă a unui club, nu totul stă în lot sau în staff sau în acționariat. Ne referim și la lot, dar nu va urma o restructurare a acestuia din temelii. Eu știu ce am de făcut”,

a precizat Rotaru la „DigiSport Special”.

Întrebat dacă Eugen Neagoe va continua ca antrenor principal al echipei, Rotaru a confirmat.

„Da, și cred că Eugen Neagoe poate să fie ajutat pentru a face mult mai mult în sezonul viitor. Ajutorul e în două direcții: calitatea staff-ului și a lotului de jucători. Și calitatea procesului de antrenament de zi cu zi, dar asta este dat de calitatea staff-ului. Cred că putem îmbunătăți ambele direcții”

a precizat Rotaru.
Exit mobile version