Mihai Rotaru pregăteşte un nou transfer la Universitatea Craiova!

Mihai Rotaru

foto orangesport.ro

Mihai Rotaru pregăteşte un nou transfer la Universitatea Craiova! Așteptat să semneze joi pe 3 ani cu Universitatea Craiova, Alex Mitriță nu este singurul „repatriat” de patronul Mihai Rotaru. Va fi urmat de Alexandru Băluță, care tocmai și-a încheiat contractul cu Akademia Puskas, potrivit gsp.ro.

Alexandru Băluță, mijlocașul român în vârstă de 29 de ani, a anunțat că s-a despărțit de Pskas Akademia, echipa din Ungaria la care a activat în ultimii trei ani.

Internaționalul român și-a anunțat plecarea de la gruparea maghiară prin intermediul rețelelor sociale și a ținut să le mulțumească ungurilor pentru perioada petrecută la Puskas Akademia.

„Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din familia Puskas pentru toți acești ani frumoși petrecuți împreună. Despărțirile sunt întotdeauna grele, dar știu că acest club va continua să progreseze și asta mă face fericit. Aici am avut ocazia să mă dezvolt atât ca jucător, cât și ca persoană”

„Viața în fotbal nu înseamnă doar rezultate și trofee. Este vorba despre relații, amintiri și lecții învățate. Știu că am făcut greșeli de-a lungul carierei, dar am învățat din ele”

„Am învățat să nu renunț niciodată, să lupt până la ultima picătură de sudoare și să fiu un adevărat profesionist. Acum, o nouă călătorie începe pentru mine, dar amintirile vor rămâne pentru totdeauna în inima mea”.

a declarat Alexandru Băluță.

Alex Mitriță a fost vândut de Universitatea Craiova în Statele Unite ale Americii, la New York FC, în februarie 2019, în schimbul a 8 milioane de euro.

De atunci, mijlocașul de bandă a mai jucat, împrumutat de americani, la Al-Ahli, PAOK Salonic și Al-Raed.

Alex Băluță, în schimb, a plecat de la Universitatea Craiova în vara lui 2018, la Slavia Praga, pentru 2.8 milioane de euro. În ultimii ani, fotbalistul a mai evoluat la Slovan Liberec, împrumutat de Slavia, și Akademia Pușkaș, care l-a cumpărat în 2020 în schimbul a 700.000 de euro.

Ce se va întâmpla cu Andrei Ivan, după transferul lui Alexandru Mitriță

Alexandru Mitriță a semnat cu Universitatea Craiova, iar Andrei Ivan va avea de suferit după revenirea finului lui Mihai Rotaru la echipă.

Eugen Neagoe, antrenorul principala al echipei din Bănie, și Mihai Rotaru s-au sfătuit înainte de a-l readuce de la arabi pe Alexandru Mitriță. Astfel, cei doi au stabilit ca Andrei Ivan, dacă nu va fi vândut la echipa din Arabia Saudită, să fie mutat.

Internaționalul român care are o ofertă de 3 milioane de euro de la o echipă din Arabia Saudită, ar urma să ocupe postul de titular în banda dreapta și să formeze un trident absolut stelar cu Alexandru Mitriță (stânga) și Ștefan Baiaram (centru), cel din urmă fiind și opțiunea principală pentru postul de U21 al echipei.

În plus, Andrei Ivan va fi și a treia variantă pentru postul de atacant central, în contextul în care Jovan Markovic și Elvir Koljic ar absenta sau s-ar miza pe un joc de contraatac.

Alături de echipa patronată de Mihai Rotaru, Andrei Ivan a câștigat Cupa României în sezonul 2020-2021 și Supercupa în 2021-2022.

Exit mobile version