Gigi Becali, decizii radicale! Face „curăţenie” la echipă. Ce jucători vor fi daţi afară

Gigi-Becali

foto playsport.ro

Gigi Becali, decizii radicale. Patronul începe curățenia de vară la FCSB, după ce echipa a fost învinsă de Farul în penultima etapă a sezonului, scor 2-3 și a ratat titlul. Numele primilor 5 fotbaliști importanți care pleacă de la gruparea roș-albastră au fost deja dezvăluite.

FCSB a pierdut, duminică seară, scor 2-3 în deplasare cu Farul Constanța și a ratat șansa de a cuceri titlul. Este al 8-lea sezon la rând în care gruparea roș-albastră pierde campionatul, deși cu două etape înainte de final era la mâna ei.

Rămâne de văzut ce strategie de transferuri va aplica Gigi Becali în vară. În cazul în care echipa ar fi triumfat, omul de afaceri ar fi urmat să investească masiv în aducerea unor noi jucători. Doi fundași centrali și un atacant erau pe lista lui Gigi Becali, însă planurile i-ar putea fi date peste cap acum.

Patronul FCSB ar putea fi tentat mai degrabă să renunțe la anumiți jucători, pentru a-și contura bugetul în vederea stagiunii următoare. Până să vândă ceva, Gigi Becali ar fi luat deja decizia de a se despărți de 5 fotbaliști importanți, ale căror contract vor ajunge la final în această vară.

Gigi Becali începe curățenia la FCSB

Valentin Crețu, Deian Sorescu, Joonas Tamm, Boban Nikolov și Billel Omrani nu mai au viitor la FCSB.

În ciuda prestațiilor bune pe care le-a avut de la revenirea în România, Deian Sorescu nu va fi păstrat de FCSB, deoarece a fost doar împrumutat de la Rakow, din Polonia.

Un eventual transfer definitiv al său ar costa-o pe FCSB suma de 850.000 de euro, iar în condițiile actuale, Gigi Becali nu are de gând să plătească.

În ceea ce îl privește pe Billel Omrani, Gigi Becali de abia așteaptă să scape de atacant, care are un salariu de 20.000 de euro pe lună, dar ale cărui prestații au lăsat de dorit. Doar două goluri a marcat Omrani pentru FCSB, ultimul în ianuarie 2023.

În ceea ce îi privește pe Crețu și Nikolov, situația acestora este poate cea mai clară. Ambii s-ar afla în dizgrațiile lui Gigi Becali, astfel că nu se pune problema ca ei să mai continue la FCSB și din sezonul 2023 – 2024, mai ales că le vor expira și contractele, potrivit digisport.ro.

Singurul care mai are o speranță că ar putea continua la FCSB este Joonas Tamm. Ratarea titlului l-ar putea determina pe Gigi Becali să nu mai investească în achiziția a doi noi fundași centrali, astfel că Tamm ar putea primi o ofertă de prelungire, mai ales în condțiile în care pretențiile sale financiare nu sunt foarte mari.

Actualul salariu al apărătorului din Estonia este de aproximativ 13.000 de euro pe lună.

Gigi Becali, fără milă după Farul – FCSB 3-2

Așa cum era de așteptat, Gigi Becali nu putea rămâne indiferent după ce FCSB a fost învinsă în deplasarea cu Farul de duminică seară, scor 2-3 și a ratat titlul.

Eșecul este cu atât mai supărător, deoarece roș-albaștrii au condus cu 2-0 la Ovidiu și au avut meciul în mână. Însă, ulterior s-au pierdut și Farul a întors soarta meciului în favoarea ei, devenind matematic campioană încă din penultima etapă.

Reacția fotbaliștilor săi după ce au condus cu 2-0 l-a enervat cel mai tare pe Gigi Becali:

„Primești 3 goluri, înseamnă că echipa adversă este mai valoroasă decât tine, mai puternică, nu știu din ce punct de vedere. Valoric nu, dar nu doar valoarea contează. Ca dovadă, noi nu merităm titlul. Ne-au bătut de la 2-0, ei meritau și cu asta basta”

„Campionatul s-a pierdut aseară, dar el unde s-a pierdut. S-a pierdut la jucători fără bărbăție, fricoși. Sorescu, dacă noi intrăm cu 2-0 la pauză, se schimba situația. Intra Pantea, nu mai intra Cordea. Și greșeala mea că tot am avut încredere în Cordea ăsta, care se duce din ce în ce mai jos. Sorescu îi dă pasă lui Borza, adică la 3 metri. Ovidiu Popescu, în care aveam încredere, că ziceam că are bărbăție, se ascundea de minge”

„Nu poți să câștigi un meci numai în 2-3 jucători. Adică în Coman și în Șut. Că nici Compagno nu prea a mai fost… A dat golul ăla și după nu prea l-am mai văzut pe teren. Adică, normal, când ai 2-0 și ai cât de cât o mentalitate de fotbalist… Îl plimbi pe adversar până îl distrugi, îl înnebunești. Noi la 2-0…”,

a declarat Gigi Becali.
Exit mobile version