Final de sezon regulat în Liga 1! Cum arată clasamentul, înaintea intrării în play-off și play-out

final-de-sezon-Liga1

foto digisport.ro

Sezonul regulat din Liga 1 a ajuns la final odată cu meciul Universitatea Craiova – Farul, câștigat de olteni cu 1-0. Datorită succesului din Bănie, Universitatea Craiova și-a asigurat locul trei la intrarea în play-off, cu 27 de puncte, sub liderul CFR Cluj, 38 de puncte, și FCSB, 31 de puncte.

Play-off-ul ediției 2021 – 2022 a Ligii 1 este completat de FC Argeș, care și-a asigurat calificarea datorită succesului din ultima rundă cu FC Botoșani, 2-1, Farul Constanța și FC Voluntari.

Două dintre ultimele trei clasate din play-off, FC Argeș și FC Voluntari, vor juca în premieră în play-off.

Dacă apariția lui FC Voluntari este firească având în vedere parcursul din acest sezon, calificarea lui FC Argeș poate fi privită drept o surpriză, dacă e luat în calcul faptul că piteștenii, până la finalul sezonului regulat, nu au fost niciodată în Top 6.

Clasamentul din play-off:

Situația din play-out a fost definitivată după meciul dintre FC Botoșani și FC Argeș, în urma căruia formația din Moldova a ratat calificarea în play-off, unde a jucat în ultimii doi ani.

Pe locuri care asigură menținerea în prima ligă se mai află Rapid, Sepsi, Chindia și U Craiova 1948. Înaintea debutului play-out-ului, CS Mioveni și Dinamo ocupă cele două poziții de baraj, în timp ce Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, care par deja condamnate, sunt pe locurile 15 și 16.

Clasamentul din play-out:

Exit mobile version