FIFA ia în calcul suspendarea Rusiei timp de doi ani. Reacția selecționerului Valery Karpin

FIFA-Rusia

foto gsp.ro

Congresul FIFA, care va începe pe 31 martie, în Qatar, va avea un subiect foarte important pe ordinea de zi: sancționarea Rusiei pentru invazia militară din Ucraina.

Federația Rusă de Fotbal va fi exclusă din FIFA timp de doi ani sau pe termen nedeterminat, potrivit presei din Rusia. Dacă o astfel de decizie va fi luată, echipele naționale și echipele de club din Rusia nu vor putea să participe la competiții FIFA și UEFA.

Valery Karpin, selecționerul Rusiei, speră că sancțiunile împotriva Rusiei vor fi anulate, considerând că ar fi un “triumf al justiției”. Totuși, Karpin a spus că ar fi “un miracol” dacă FIFA și UEFA ar lua o astfel de decizie, potrivit agenției TASS.

„Copiii mei au avut un vis și acum l-au pierdut. Se înțelege de la sine că suntem toți dezamăgiți. Sigur că ne așteptam ca învingătoarea din play-off să se determine pe terenul de fotbal. Este păcat pentru acești băieți care au visat să joace la Cupa Mondială din 2022 și acum și-au pierdut această speranță. Sper ca sancțiunile dictate de FIFA și UEFA să fie retrase rapid iar fotbalul rusesc să se întoarcă pe scena internațională”,

a declarat Valeri Karpin.

Rusia ar fi trebuit să joace împotriva Poloniei în semifinalele play-off-ului pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

Exit mobile version