Decizii radicale luate de Gigi Becali. 6 jucători OUT. Primul transfer al FCSB din vară

gigi-becali-decizii

foto psnews.ro

FCSB rămâne marea favorită la titlu, așteptat din 2015 încoace, dar o parte din posibilii viitori campioni ar urma să părăsească echipa. Nu mai puțin de 6 jucători sunt așteptați să fie cedați de patronul Gigi Becali la finalul sezonului, conform gsp.ro.

Este vorba de Andrei Vlad (24 de ani), Vlad Chiricheș (34), Ovidiu Popescu (30), Risto Radunovic (31), Vali Crețu (35) și Ionuț Panțîru (27). 

Decizii radicale luate de Gigi Becali. 6 jucători OUT

Primilor doi le expiră contractul în vară, iar Vlad nu a mai reușit să se impună ca titular în fața lui Târnovanu, în timp ce Chiricheș a fost mai mult accidentat de când a fost adus de la Cremonese. 

În cazul lui Popescu și Crețu, devotamentul acestora pentru culori este apreciat de Becali, însă mai puțin evoluțiile lor, considerate insuficiente pentru o echipă cu pretenții la titlu și cupele europene. 

Radunovic este un caz izolat – fundașul stânga a cerut să plece la începutul sezonului, iar cel mai probabil Becali îl va ceda în vară, pentru a nu-l pierde gratis un an mai târziu. 

Cât despre Panțîru, acesta trece printr-o situație de aceeași natură cu cea a lui Chiricheș, dar mai gravă. Fundașul stânga a fost operat de trei ori din cauza unor probleme la genunchi și a fost rezervă neutilizată în ultimele nouă meciuri din campionat. 

Radunovic este un caz izolat – fundașul stânga a cerut să plece la începutul sezonului, iar cel mai probabil Becali îl va ceda în vară, pentru a nu-l pierde gratis un an mai târziu. 

Cât despre Panțîru, acesta trece printr-o situație de aceeași natură cu cea a lui Chiricheș, dar mai gravă. Fundașul stânga a fost operat de trei ori din cauza unor probleme la genunchi și a fost rezervă neutilizată în ultimele nouă meciuri din campionat. 

FCSB se află pe primul loc în clasament și are un avantaj de 7 puncte față de Universitatea Craiova. În următoarea etapă, o va înfrunta pe Farul Constanța, în deplasare, pe 31 martie.

Situațiile celor șase jucători

Andrei Vlad

După erorile din sezonul precedent, portarul devenit rezervă așteaptă cu nerăbdare finalul de campionat pentru a-și găsi o altă echipă. Goalkeeper-ul de 24 de ani este impresariat de firma fraților Becali și trage speranță ca agenții săi să vină cu o ofertă de la un club cu nume, la care să fie bine remunerat, mai ales că transferul nu va reprezenta o investiție. Cotă de transfer: 400.000 de euro.

Vlad Chiricheș

Are un contract care cuprinde mai multe clauze, din care unele de prelungire automată. Dacă FCSB câștigă titlul în acest sezon, angajamentul său va fi prelungit automat pentru încă o stagiune, până în vara lui 2025.

Marea problemă a lui Chiricheș (34 de ani) este cea a accidentărilor: doar patru partide în Superliga a bifat până acum. Varianta de a primi un post în conducere este tot mai plauzibilă. Cotă de transfer: 650.000 de euro.

Ovidiu Popescu

Evoluează la FCSB din 2016, fiind unul dintre veteranii echipei. În iulie 2023, când i-a expirat înțelegerea, cel poreclit cândva „Lampard” de către patron a primit încă un an de contract.

Jocul său rudimentar, dar și oscilațiile pe care le arată în plan defensiv au atras mereu critici, atât din partea lui Becali, cât și a suporterilor. Fundașul are 30 de ani, iar cota sa este de 800.000 de euro.

Risto Radunovic

Cazul său este unul foarte recent. După victoria cu Sepsi, scor final 2-1, a ieșit public și a anunțat că dorește să plece de la FCSB. Apărătorul de 31 de ani va intra în ultimele șase luni de contract în vară, motiv pentru care Gigi Becali va căuta, cel mai probabil, să obțină o sumă de bani în schimbul plecării sale. Cotă de transfer: 1,4 milioane de euro.

Valentin Crețu

Activează la FCSB doar pentru că a fost loial tot timpul, după cum a declarat finanțatorul în repetate rânduri. Și-a asumat de multe ori orice poziție în teren, dar și statutul, de rezervă sau titular.

La cei 35 de ani, viteza și capacitatea fizică sunt calitățile sale principale, dar pe faza de construcție eșuează, astfel că e de așteptat ca Nana Antwi să-i ia locul pe post. A ajuns la formația din București în 2019, de la Gaz Metan Mediaș. Cotă de transfer: 250.000 de euro.

Ionuț Panțîru

A lipsit de pe teren doi ani și două luni, după ce cartilajul de la rotula genunchiului drept s-a rupt. În tot acest timp, a suferit trei intervenții chirurgicale și s-a gândit de mai multe ori la retragere.

Fundașul stânga de 27 de ani a jucat în doar două partide în acest campionat, bifând 8 minute. Cotă de transfer: 50.000 de euro.

Meme Stoica a anunțat primul transfer

Meme Stoica a făcut anunțul oficial despre primul transfer al FCSB din vară.

În anii precedenți, FCSB se putea lăuda cu un lot cu foarte mulți tineri, dar timpul a trecut și numărul jucătorilor eligibili pentru regula U21 a scăzut drastic. În prezent, Elias Charalambus are foarte puține soluții pentru respectarea regulii U21, iar accidentarea lui Eduard Radaslavescu îl face nevoit să apeleze tot mai mult la Octavian Popescu, a cărui formă este cu mult sub așteptări.

FCSB are foarte puține soluții pe bancă pentru regula U21. Accidentarea lui Eduard Radaslavescu și Alexandru Pantea îl lasă pe tehnicianul grec fără prea multe soluții în primul 11. Din sezonul viitor, FCSB are o variantă mai bună pentru întinerirea lotului.

Meme Stoica a confirmat revenirea lui Alexandru Musi (19 ani) la echipă, după ce în acest sezon a fost împrumutat la Petrolul Ploiești. În tricoul formației prahovene, Musi are o evoluție foarte bună. El a marcat 4 goluri și a oferit 2 pase decisive.

Gigi Becali, despre revenirea lui Musi la FCSB

În urmă cu două săptămâni, patronul roș-albaștrilor a vorbit despre revenirea lui Musi la echipă.

Gigi Becali a remarcat că Musi este un jucător tehnic, dar care nu are destulă încredere când ajunge în fața porții, notează prosport.ro.

Chiar și așa, mijlocașul ofensiv este așteptat să revină din vară la FCSB, formație cu care ar putea să își facă debutul în preliminariile Ligii Campionilor, în cazul în care roș-albaștrii câștigă titlul.

„N-a avut voie să joace. Am avut contract că n-are voie să joace. Cum să joace? Mi se pare că n-au mai pus nimic în contract. Am vorbit cu Marian Copilu și a zis «Băi nea Gigi, avem onoare!». Din vară îl luăm, normal că îl luăm. E tehnic, îmi place de el. Dar n-are tupeul ăla la finalizare. Driblează, e bun, dar dacă nu ai explozie la finalizare, dacă nu dai goluri”

„De Băluță poți să spui că e anti-gol, dar e argintul viu. Îți face faze de gol, destabilizează echipe, chiar dacă nu dă gol. Musi nu destabilizează echipe. De luat îl luăm pe Musi. Ce rost are să îl lăsăm acolo? E jucătorul nostru”,

a declarat Gigi Becali.

FCSB are primii trei cei mai valoroși jucători din SuperLiga

Observatorul pentru Fotbal al CIES (Centrul Internaţional pentru Studii Sportive) a publicat clasamentul celor mai valoroși fotbaliști din campionatul României, iar topul este dominat de FCSB. 

Exit mobile version