Cine va fi noul antrenor de la FCSB. O nouă variantă pentru Gigi Becali

Gigi-Becali

foto playtech.ro

Gigi Becali caută urgent un antrenor pe care să îl aibă pe bancă la prima etapă din play-off, iar alesul patronului de la FCSB ar putea fi Ilie Poenaru. Fostul tehnician de la Clinceni, Gaz Metan și UTA Arad a recunoscut că se află în discuții pentru revenirea în activitate.

Ilie Poenaru s-a aflat în trecut pe lista de posibili antrenori pentru FCSB, iar tehnicianul nu s-a ferit să recunoasă într-un interviu acordat recent că și-ar dori să ajungă la formația finanțată de Gigi Becali.

Patronul FCSB este în căutarea unui nou nume pentru banca tehnică, după ce Leo Strizu și-a dat demisia, iar Mihai Pintilii are probleme tot mai mari din cauza lipsei Liceneței UEFA Pro. De altfel, acesta din urmă s-a ales recent cu o suspendare de patru etape din partea Comisiei de Disciplină a FRF, pentru că a dat indicații de la margine fără să poată îndeplini, legal, rolul unui antrenor principal. 

Pintilii a ispășit deja două etape de suspendare, însă nu va putea sta la marginea terenului nici la duelul cu Sepsi, din ultima rundă a sezonului regular, nici la prima partidă din play-off. Gigi Becali pare tentat să angajeze un nou antrenor, însă în cazul fostului tehnician de la UTA Arad se lovește de o problemă la fel de mare.

Exact ca Pintilii, Poenaru nu deține Licența UEFA Pro. De asemenea, din perioada în care a pregătit-o pe UTA, Poenaru are de ispășit o suspendare de patru etape, tot pentru faptul că a dat indicații de la margine.

Ilie Poenaru, posibilă variantă pentru Gigi Becali? 

În acest context, în eventualitatea în care ar semna cu FCSB, Ilie Poenaru ar urma să lipsească de pe bancă la jocul cu Sepsi, dar și la primele trei partide din play-off. Antrenorul a lăsat de înțeles că face eforturi să scape de suspendarea respectivă, iar daca își va îndeplini obiectivul, atunci ar putea avansa în discuțiile cu viitoarea echipă:

„Sunt ceva discuții, dar așteptăm să vedem ce răspuns voi primi de la comisie în legătură cu suspendarea pe care o am. Sunt la fel ca toți ceilalți, 4 etape. Motivarea dânșilor a fost că am dat indicații de la marginea terenului și m-am comportat ca un antrenor principal. Într-adevăr, am dat indicații, dar m-am comportat ca un antrenor secund, ceea ce scrie la ROAF. Pentru asta am fost suspendat și amendat”

„Eu am Facultatea de Sport, carnetul de antrenor, am și licența B, și licența A. Mie doar licența Pro îmi lipsește. Toate sunt făcute la noi la școală, nu în Moldova”, 

a transmis Ilie Poenaru.

Ilie Poenaru: „Recunosc, mi-aș dori să antrenez un lot ca al FCSB-ului”

Întrebat dacă este tentat în continuare să antreneze FCSB, având în vedere implicarea tot mai accentuată a patronului Gigi Becali, Ilie Poenaru a explicat că lotul vicecampioanei ar atrage orice antrenor din România.

„FCSB e tentantă prin prisma lotului pe care îl are. Eu îți garantez că orice antrenor din România își dorește să antreneze acel lot. Vorbesc strict de jucători, de echipă, la asta mă refer”

„Ți-ar plăcea să antrenezi pentru că e foarte ușor de lucrat cu ei, e poate cel mai bun lot din România ținând cont și de vârsta pe care o au. Recunosc, mi-aș dori să antrenez un lot ca al FCSB-ului”,

a completat Ilie Poenaru.

De-a lungul carierei, Ilie Poenaru a antrenat la FC Voluntari, Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș și UTA Arad.

Exit mobile version