Cine mai plătește pentru eșecul lui Laszlo Balint? Dezvăluiri din vestiarul Universității Craiova

lazslo-balint-rotaru

foto fanatik.ro

Universitatea Craiova trece printr-un adevărat cutremur la nivel de club, după ce milionarul a decis să îl dea afară pe Laszlo Balint și să îl numească pe Mirel Rădoi pe banca tehnică.

Formaţia manageriată de Mihai Rotaru s-a despărţit tot astăzi de antrenorul Laszlo Balint, la două zile după ce echipa antrenată de el a obţinut primi victorie în Liga 1, 2-1 cu rivala FCU Craiova 1948.

Haosul în care a ajuns formația olteană, dar și faptul că tot mai multe persoane din anturajul lui Rotaru, inclusiv oficiali ai clubului, îl indică drept țap ispășitor pentru toată situația creată pe Marian Copilu, potrivit prosport.ro.

Președintele „din umbră” este considerat vinovat pentru eșecul lamentabil cu Balint. Poveștile care urmează, din vestiarul „juveților”, mărturisite sub protecția anonimatului, creionează peisajul „apocaliptic” în care intră Rădoi: fotbaliștii fac legea după plecarea lui Reghecampf, Copilu și-a asumat o putere mai mare decât și-ar fi dorit și Rotaru, iar viitorul este greu de prezis.

Cum s-a ajuns la ruptura dintre jucătorii Universității Craiova și Laszlo Balint

Laszlo Balint a rezistat mai puțin de două luni pe banca tehnică a Universității Craiova. Ruptura cu vestiarul s-a produs după înfrângerea din Polonia cu Zorya Luhansk, din prima manșă a turului 3 preliminar al Conference League, potrivit fanatik.ro.

Imediat după acel joc, tehnicianul oltenilor a pus tunurile pe jucători criticându-i în public pentru evoluția modestă. Jucătorii s-au arătat revoltați de afirmațiile antrenorului, în contextul în care înaintea jocului, dar și pe parcursul întâlnirii din Polonia, însuși Balint le-a cerut să se apere, să joace la așteptare și să încerce să surprindă pe contraatac.

Ce i-au reproșat jucătorii lui Balint

La întoarcerea în țară după meciul tur cu Zorya Luhansk, fotbaliștii exponențiali de la Universitatea Craiova au cerut o ședință de urgență cu oamenii din conducerea clubului și chiar cu patronul Mihai Rotaru.

Omul numărul 1 din club a refuzat întâlnirea cu jucătorii, însă avea deja în minte schimbarea tehnicianului, fiind nemulțumit de jocul și rezultatele echipei în primele etape din SuperLiga, dar și în dubla cu Vllaznia, din turul 2 preliminar al Conference League.

Apoi, după eșecul cu Rapid, a fost și mai rău! Fotbaliștii s-au certat cu antrenorul. Unul dintre ei i-a spus, în față, că îl consideră slab! Balint a greșit pentru că nu a înțeles din start că la Craiova e o altă lume. Nu a avut nicio șansă să reușească”.

Înaintea antrenamentului de vineri seară a avut loc o întâlnire între jucători, staff-ul tehnic și președintele executiv Marian Copilu. A fost o discuție dură în care fotbaliștii i-au reproșat lui Balint tactica extrem de defensivă și pregătirea fizică precară din presezon.

Marian Copilu e considerat principalul vinovat pentru situația actuală

Laszlo Balint este deja istorie la Universitatea Craiova. Părțile au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului și Mirel Rădoi este cel care va prelua postul rămas liber. Ce se întâmplă, însă, cu Marian Copilu?

Marian Copilu e considerat principalul vinovat pentru situația actuală de la echipă. Mihai Rotaru a avut încredere în alegerea lui și acum și-a dat seama că a greșit”. Bine, e și „ajutat” în acest sens, pentru că sunt chiar oficiali ai Craiovei care au profitat de acest moment pentru a-l „arunca” în gura „leului suprem” pe Copilu.

Rotaru îl va trage, în perioada următoare, pe „linie moartă”. Finanțatorului nu i-a plăcut cum a gestionat momentul și nici faptul că și-a atribuit o putere prea mare. Pe lângă că a numit antrenorul și a fost cel responsabil pentru transferurile lui Hanca și Rivaldinho, care nu au rupt gura târgului momentan, Copilu s-ar fi implicat prea mult și în zona…tehnico-tactică.

„Balint a pierdut controlul și ajunsese în situația în care se consulta cu anumiți fotbaliști cum să joace. În plus, Marian Copilu dădea indicații tactice. Și la antrenamente, și la jocuri… Și omul lui, adus tot de la Cluj… Paul (n.r. Paul Pintilie)… Copilu a vrut să se implice, să ajute, dar a făcut mai mult rău”

dezvăluie surse ProSport.
Exit mobile version