„Chelsea în infern” după sancţiunile dictate împotriva lui Roman Abramovici, titrează presa britanică

abramovici-putin

foto romaniatv.net

Sancţiunile care lovesc clubul englez de fotbal Chelsea Londra şi pe proprietarul acestuia, miliardarul rus Roman Abramovici, sunt capul de afiş al publicaţiilor britanice de vineri, relatează cotidianul L’Equipe, informează agerpres.ro.

„Haos, criză, prăbuşire”…, titra vineri presa britanică la unison, după sancţiunile decise joi de guvernul britanic împotriva lui Roman Abramovici.

Toate bunurile miliardarului rus au fost îngheţate, începând cu clubul Chelsea, a cărui vânzare, între alte consecinţe, a fost suspendată. „Chelsea a lui Abramovici lovită de sancţiuni”, scria sobru The Independent, în timp ce pentru Guardian, acest episod marchează „sfârşitul erei Abramovici la Chelsea”.

„Abramovici profită de decenii de relaţia cu Putin”

„Sponsorii o părăsesc pe Chelsea, rivalii privesc la jucătorii săi şi teama se instalează în rândul salariaţilor clubului”, a descris Daily Express.

„Abramovici profită de decenii de relaţia cu Putin, iar compania sa siderurgică poate ajuta la construirea de tancuri care ucid copii ucraineni”, scrie Daily Mirror.

„Chelsea ar putea intra în faliment”, avertizează The Times, reamintind că vânzarea biletelor a fost interzisă, transferurile suspendate, în timp ce sponsorul principal al clubului, operatorul telefonic Three, a suspendat finanţarea clubului.

Numele miliardarului rus figurează pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, Abramovici fiind descris ca un oligarh cu o legătură strânsă de decenii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Abramovici a dezminţit însă astfel de legături.

Exit mobile version