Declarație neașteptată în scandalul de dopaj al Simonei Halep

probleme-Simona-Halep

foto playsport.ro

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, aşteaptă audierea de la Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra. Până atunci, fostul lider WTA a primit susţinere de unde se aştepta cel mai puţin!

Daria Snigur, jucătoarea din Ucraina care a eliminat-o pe Simona Halep în primul tur la US Open 2022, susține că românca a fost victima unei înscenări! Simona Halep a fost depistată dopată cu roxadustat chiar după meciul pierdut cu Daria Snigur.

„Cred că a fost o înscenare, în opinia mea, pentru că juca atât de bine înaintea acestei probleme! Ea nu are nevoie de doping. Este imposibil pentru Simona Nu, nu cred”,

a declarat Daria Snigur pentru Eurosport.

Sportiva din Ucraina i-a transmis româncei şi un mesaj de încurajare:

„Voi fi foarte fericită când Simona va reveni. Voi fi foarte fericită pentru că este o persoană minunată, în opinia mea și o jucătoare foarte mare. Vom vedea. Cred că totul va fi bine”.

a mai spus Daria Snigur.

Simona Halep încă așteaptă să fie judecată

Simona încă așteaptă să fie judecată în cazul de dopaj pentru care e suspendată provizoriu din tenis. Agenția de Integritate a Tenisului a emis recent un comunicat amplu, în care a explicat care sunt pașii de urmat în asemenea circumstanțe, precizând că după primul verdict, dat de Sport Resolutions, oricare dintre părți poate face apel la TAS, iar acolo procesul ar putea dura peste un an.

Conform afirmațiilor Simonei, ea ar putea fi audiată pe data de 28 mai la tribunalul Sport Resolutions din Marea Britanie, dar nici acea dată nu este bătută în cuie, deoarece partea acuzatoare ar putea cere amânarea.

Procedurile în astfel de cazuri sunt foarte complexe și, din păcate, sportivii nu pot face nimic, fiind la mâna autorităților competente.

Ilie Năstase, optimist în ceea ce privește cazul Simonei

Cel mai mare tenismen român din istorie, Ilie Năstase, este optimist în ceea ce o privește pe Simona. Fostul prim număr 1 mondial din istoria circuitului ATP a declarat, luni, că Simona Halep va mai juca după încheierea procesului deoarece este încă tânără.

„Nasty” a menţionat însă că întârzierea în judecarea cazului de doping nu este în favoarea Simonei Halep.

„Nu ştiu cât va mai dura. Nu ştie nici Simona, nu ştie nimeni deocamdată. Au amânat procesul de nu ştiu câte ori. Iar dacă s-a amânat înseamnă că nu e prea bine, e în neregulă”

„Pentru că ea sigur nu joacă la Roland Garros. Şi probabil nu o să poată să joace nici la Wimbledon. Simona sigur mai poate juca, e tânără, nu are probleme. Acum ştiu că se antrenează în fiecare zi la Stejarii”, 

a declarat Ilie Năstase.

ITIA spune că un proces de dopaj poate dura și până la un an de zile

Într-un comunicat de pe siteul său oficial, ITIA (n.r. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) precizează exact care sunt pașii pe care îi urmează în cazul unui sportiv care a fost testat pozitiv, cum este cazul Simonei Halep.

După ce fosta lideră WTA a precizat într-un amplu interviu pentru Tennis Majors că procesul ei durează prea mult și că vrea unele lămuriri din partea celor care se ocupă de caz, ITIA prezintă un comunicat cuprinzător.

În postarea de pe siteul oficial, ITIA vine și cu o concluzie care ar putea fi aplicată și în cazul Simonei Halep: un astfel de proces pentru dopaj poate dura și până la un an de zile până la verdictul final.

Exit mobile version