CFR Cluj s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

Imagine din meciul CFR Cluj - Young Boys 1-1 / Foto: Sport Pictures

Imagine din meciul CFR Cluj - Young Boys 1-1 / Foto: Sport Pictures

CFR Cluj s-a calificat miercuri seara în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, după ce s-a impus în dublă manșă cu Lincoln Red Imps, din Gibraltar. CFR Cluj a trecut și în retur de Lincoln Red Imps, cu scorul de 2-0, și va înfrunta Young Boys, care a eliminat Slovan Bratislava, 3-2, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Clujenii au marcat în prima repriză, în minutul 18, prin Mike Cestor. Oaspeții au avut și ei două ocazii mari de a marca, Arlauskis fiind de fiecare dată la post. Golul de 2-0 a fost înscris de islandezul Sigurjonsson, care a marcat exact la vinclu, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, în minutul 58. CFR a dominat pe toată durata partidei. Oaspeții au avut și ei incursiuni sporadice spre poarta lui Arlauskis, care a mai salvat în două rânduri din situații iminente de gol.

Meciurile din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor vor avea loc pe 3/4 august, respectiv 10 august. În cazul egalității la finalul celor două meciuri, se va trece la prelungiri și, dacă va fi necesar, la loviturile de departajare.

CFR Cluj – Young Boys

Prin calificarea în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, dacă CFR Cluj va pierde în fața elvețienilor Young Boys, va intra în play-off-ul pentru Europa League. Dacă pierde și acolo, merge în grupele Conference League. În schimb, dacă CFR Cluj va trece de turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, va avea asigurată calificarea în grupele Europa League.

Young Boys este o mai veche „cunoștință” a lui CFR Cluj. În sezonul trecut, elvețienii au fost adversarii ardelenilor în grupele Europa League, acolo unde CFR a trăit un adevărat coșmar. După 1-1 în tur, Young Boys a câștigat cu 2-1 returul din Elveția, iar clujenii au ratat calificarea.

Young Boys are 15 titluri de campioană și mai are în palmares 7 Cupe ale Elveției, precum și o Cupă a Ligii Elveției. Echipa are un lot cu o valoare totală de 61,8 milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt. Cea mai bună cotă dintre jucători o are atacantul francez Jordan Siebatcheu (25 de ani), cotat la 7 milioane de euro.

Exit mobile version