Cel mai mare canoist român, Ivan Patzaichin, a murit la 71 de ani

ivan-patzaichin

foto: b365.ro

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, a murit la 71 de ani. Sportivul era internat la Spitalul Elias de mai bine de o lună. El avea probleme de sănătate care în ultima perioadă s-au agravat. 

Patzaichin suferea de o boală incurabilă, despre care familia nu dorește să vorbească.

„E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.”.

Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM dăruit și generos.

Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!”,

se scrie pe pagina Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Ivan Patzaichin a început să practice sportul la Tulcea. Ca sportiv, în cei 17 ani dedicaţi sportului de performanţă a câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic.

A fost campion european în 1969. A cucerit de opt ori medalia de aur, de şapte ori pe cea de argint şi de alte şapte ori pe cea de bronz la Mondiale.

În ultimele decenii, Patzaichin s-a implicat masiv în acțiuni de promovare și sprijinire a Deltei Dunării, fiind unul dintre cei mai cunoscuți activiști. El a renunțat în acest an să facă parte dintr-un comitet de selectare a noului guvernator al Deltei în urma unor atacuri politice.

Exit mobile version