Zakynthos și Creta în lockdown

foto: libertatea.ro

Odată cu creșterea numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, din ce în ce mai multe orașe și țări impun anumite restricții. În două insule din Grecia Zakynthos și Creta – se impune carantina de noapte și sunt mai multe restricții date de autorități.

Restricțiile vor intra în vigoare de vineri și vor fi valabile până pe 13 august, scrie The Guardian, potrivit digi24.ro

Secretariatul General pentru Protecția Civilă a anunțat că circulația publică în cele două regiuni va fi interzisă între orele 01:00 și 06:00, cu excepția situațiilor de urgență medicală și cele legate de locul de muncă.

Totodată, în cele două insule muzica va fi complet interzisă în baruri, restaurante și cafenele pentru a preveni astfel supraaglomerarea.

Petrecerile și întâlnirile cu mai mult de 20 de persoane sunt, de asemenea, interzise. Amenzile pentru încălcarea acestei restricții pornesc de la 50.000 de euro și pot ajunge la 200.000 de euro.

Decizia de a introduce astfel de restricții în mijlocul sezonului turistic a venit la recomandarea experților în sănătate publică, după ce ambele regiuni au intrat în categoria de risc 4, adică în zona roșie.

Exit mobile version