Vitamina pe care trebuie să o iei zilnic. Monica Pop: Un foarte bun factor de ridicare a imunității

monica-pop-vitamina-D

foto antena3.ro

Monica Pop vine cu recomandări benefice pentru români. Medicul oftalmolog a dezvaluit care este vitamina pe care o recomanda pentru o imunitate de fier.

Este vorba despre vitamina D3, element pe care trebuie să o ia orice persoană, în permanență. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității.

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Cresterea imunitatii. Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere. Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”,

a spus Monica Pop.

Ce este vitamina D

Vitamina D este un nutrient solubil în grăsimi, unul din cei 24 de micronutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului. Termenul „vitamina D” se referă la mai multe forme diferite ale acestei vitamine, dintre care două sunt importante pentru sănătatea organismului: vitamina D2, realizată de plante și vitamina D3, produsă în mod natural de organism în urma expunerii la lumina soarelui. Aceste forme de vitamina D pot fi găsite și în alimente.

Cunoscută și sub denumirea de calciferol, vitamina D este solubilă în grăsimi, insolubilă în apă, stabilă la căldură și foarte sensibilă la lumină și oxidanți.

Spre deosebire de alte vitamine care sunt asimilate doar prin suplimente și alimente, vitamina D este produsă în organism atunci când razele ultraviolete intră în contact cu pielea. Ea este responsabilă de menținerea nivelului normal de calciu și fosfor în organism, ajutând astfel la creșterea și întărirea oaselor, în special la copii și bătrâni.

Necesarul de vitamina D

Recomandările generale din ghidurile internaționale privind cantitatea de vitamina D necesară pe zi (exprimată în unități internaționale), la persoanele sănătoase, sunt următoarele:

Exit mobile version