Virus înrudit cu Ebola depistat în Guineea

virusul Marburg

foto: stiripesurse.ro

Boala declanşată de virusul Marburg, depistat în Guineea, o rudă mai puţin letală a virusului Ebola, nu are vaccin sau tratament şi se manifestă prin febră acută însoţită de hemoragii interne şi externe ce duc la deces, în medie, la 50% dintre cazuri, informează AFP, potrivit Agerpres.

Este pentru prima dată când boala a fost identificată în Africa de Vest, majoritatea cazurilor fiind localizate în Africa de Est și Sud.

Autoritățile din Guineea au confirmat primul deces din Africa de Vest cauzat de virusul Marburg, o febră hemoragică foarte infecțioasă, asemănătoare cu Ebola, relatează The Guardian.

Cazul de infectare din Guineea cu virusul Marburg a fost identificat săptămâna trecută, la două luni după ce țara africană a scăpat de Ebola, boală care a făcut 12 morți în primăvară.

Pacientul infectat, care murit până la urmă, a mers prima dată la o clinică locală, dar starea lui s-a deteriorat rapid.

„Virusul Marburg se poate răspândi ușor pe arii extinse, iar asta înseamnă că trebuie oprit rapid.

Lucrăm cu autoritățile sanitare pentru a introduce rapid măsuri, bazate pe experiența anterioară a Guineei în cazul virusului Ebola, care se transmite într-un mod similar”,

a declarat Matshidiso Moeti, directorul regional OMS pentru Africa.
Exit mobile version