Virgil Musta este foarte îngrijorat de creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri

Virgil-Musta

foto: news.ro

Doctorul Virgil Musta recunoaște că este foarte îngrijorat de creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri și atrage atenția că se vor înmulți la modul serios și cazurile severe, iar decesele vor crește, proporțional, și ele, mai ales pe fondul ratei foarte scăzute de vaccinare din România.

”Am văzut numărul mare de infectări și decese raportat (1313 infectați și 30 de decese pe data de 31 august 2021, n. red.). E clar, suntem în valul patru al pandemiei, a venit, se poate vedea din graficele de infectări.

Din păcate, se observă că varianta dominantă este varianta Delta, o variantă care îmbolnăvește grav pe cei nevaccinați”.

Din păcate, chiar dacă acest al patrulea val nu va ajunge, probabil, la un număr de îmbolnăviri cum a fost în vârful valului trei, lucrurile vor fi, probabil, mai dificile. Cum avem o rată de vaccinare în jurul a 27%, cazurile grave vor fi multe”,

a declarat medicul Virgil Musta.

Virgil Musta recunoaște că este îngrijorat cu privire la acest val patru al pandemiei de coronavirus

”Conform unor simulări făcute de experți, mortalitatea variantei Delta în rândul populației care are o rată de vaccinare de sub 30% este de 3,5-3,6%, de 30 de ori mai mare decât cea în rândul populației vaccinate în proporție de peste 70%. Iar România, din păcate, se învârte în jurul a 27% ca populație adultă vaccinată, ceea ce este, din păcate, destul de neplăcut.

Vom avea mai multe cazuri severe, mai multe decese ca înainte. Proporțional, la numărul de infectări, cred că va fi mai grav decât valul trei în ceea ce privește numărul de cazuri severe și decese. Iar asta pentru că, din păcate, lumea nu înțelege că singura variantă de a lupta eficient împotriva acestei boli este vaccinarea”,

a adăugat Virgil Musta.
Exit mobile version