Varianta Lambda devine cea mai periculoasă variantă a SARS-CoV-2

varianta Lamda

foto: mediafax.ro

Varianta Lambda a virusului SARS-CoV-2, identificată pentru prima dată anul trecut în Peru și răspândită acum în majoritatea țărilor din America de Sud, este extrem de infecțioasă și mai rezistentă la vaccinuri decât versiunea originală a virusului SARS-CoV-2, care a apărut inițial în orașul chinez Wuhan, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii spun că varianta Lambda va deveni cea mai periculoasă variantă care provoacă boala COVID-19.

Mutațiie coronavirusului au condus la apariția mai multor variante care provoacă boala COVID-19 ce este stâns legată de sindromul respirator acut sever.

Varianta Lambda este o variantă periculoasă

Cercetătorii au avertizat că varianta Lambda ar trebui să fie etichetată drept „o variantă de îngrijorare” de către Organizația Mondială a Sănătății și nu să rămână doar o „variantă de interes”, așa cum este catalogată acum.

Cercetătorii au subliniat că oamenii nu văd varianta Lambda ca pe o amenințare foarte mare în acest moment, deoarece aceasta nu este etichetată drept „o variantă de îngrijorare”, cum se întâmplă cu varianta Delta.

Varianta Lambda a fost raportată în 29 de țări din întreaga lume, cele mai multe fiind în America de Sud, printre care Chile, Peru, Argentina și Ecuador. În SUA, varianta se află în spatele a ce puțin 1.000 de cazuri de COVID-19.

„Varianta Lambda poartă o serie de mutații cu implicații fenotipice suspecte (caracteristici sau trăsături ale unui organism care se manifestă în mod vizibil), cum ar fi o potențială transmisibilitate crescută sau o posibilă rezistență crescută la anticorpi neutralizanți”.

a menționat OMS.
Exit mobile version