Valul şase de COVID-19 creează deja probleme. Spitalele din prima linie sunt aproape pline

coronavirus-spital

foto: cancan.ro

Valul 6 de COVID-19 ar putea aduce 10.000 de infectări pe zi în luna august, adică exact în perioada concediilor. Spitalele din prima linie sunt aproape pline în Capitală, iar managerii vor să extindă secţiile pentru coronavirus.

Numărul infectărilor creşte şi printre copii, aşa încât spitalele de pediatrie iau în calcul redeschiderea unor circuite pentru tratarea micuţilor infectaţi.

Vârful valului şase, estimează specialiştii, ar putea fi atins în luna august, adică exact în perioada concediilor.

Conform ultimei raportări transmise de Ministerul Sănătăţii, peste 900 de români infectaţi cu SARS-COV-2 au rămas în spitale pentru a fi trataţi. Însă numărul celor internaţi ar putea fi deja dublu, având în vedere că aceste cifre nu au mai fost actualizate de 4 zile.

Valul şase de COVID-19

Specialiştii estimează că situaţia nu se va îmbunătăţi. Valul 6 ar putea aduce 10.000 de infectări pe zi în luna august, adică exact în perioada concediilor. Momentan, vaccinarea împotriva coronavirusului se poate face doar la medicul de familie.

România mai are aproximativ opt milioane de doze de ser cu perioada de valabilitate prelungită.

Autorităţile sanitare ne recomandă să revenim la purtarea măştilor în spaţii închise aglomerate, în universități şi în after school-uri. Şi mijloacele de transport în comun sunt vizate.

Cu valul şase se confruntă multe alte ţări, Franţa şi Italia au peste 70.000 de cazuri, iar Grecia destinaţie de vacanţă pentru mulţi români 14 mii de îmbolnăviri pe zi. în Israel sunt 10 mii de cazuri pe zi ia autorităţile iau primele măsuri: oricine intră în ţară trebuie să şi facă un test PCR dacă în primele 10 zile manifestă unul din simptomele COVID.

Exit mobile version