Valul patru al pandemiei ar putea dura până la finalul lui noiembrie

Valul-4-pandemie

foto gazetadecluj.ro

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat, că valul 4 al pandemiei cel mai probabil va mai dura și că săptămâna viitoare vom ști dacă am ajuns pe un platou în privința infectărilor cu Covid-19.

Peste 2 săptămâni va fi analizat impactul măsurilor actuale impuse de CNSU, iar la acest moment nu se ia în calcul lockdown-ul.

Săptămâna viitoare aflăm dacă suntem pe platou în privința infectărilor, dar „nu se știe” dacă acesta este ultimul val al pandemiei de coronavirus.

„Va mai dura. Când ajungem la un platou, nu vom ajunge să avem o scădere rapidă. O să începem să avem o scădere lentă după platou. Întrebarea este dacă am ajuns la platou, că în ultimele 2 – 3 zile am văzut că suntem.

S-ar putea să ne trezim că o ducem aşa până prin mijlocul lunii noiembrie, sfârşitul lunii noiembrie, să vedem că încă luptăm cu acest val până ajungem la o situaţie controlabilă. Depinde foarte mult de noi, din nou.

a declarat Raed Arafat.

„Nu se știe” dacă acesta este ultimul val al pandemiei de coronavirus

Întrebat dacă valul 4 este ultimul, Raed Arafat a spus că nu se știe.

„Nu se știe. Variantele noi pot să însemne inclusiv variante care să nu aibă vaccinul efectul scontat asupra lor. Dar la acest moment nu avem astfel de informații, însă cu astfel de pandemii, cu astfel de virus care poate să se schimbe și să aibă mutații, cu cât situația este necontrolată, cu atât riscul de apariție de mutații și de variante noi este mai mare. Pentru asta trebuie pe plan mondial să se ajungă la o vaccinare într-un număr foarte mare.

a mai spus șeful DSU.
Exit mobile version