Spitalele de copii sunt pline din cauza virozelor. Medicii spun că virusul este din ce în ce mai periculos

spitale-pline-viroze

foto romanulfinanciar.ro

Virozele și pneumoniile au umplut spitalele de copii cu pacienți. Medicii se luptă zilnic pentru a interna, în primul rând, cazurile grave. Camerele de gardă sunt supraaglomerate în această perioadă, iar medicii spun că virusul care provoacă aceste viroze este din ce în ce mai periculos.

Specialiştii au prevenit cu mult timp înainte că ne vom confrunta cu cel mai agresiv sezon al virozelor din ultimii ani şi asta pentru că nu mai sunt respectate măsurile de protecţie.

Spitalele de pediatrie din Bucureşti sunt deja aglomerate, nu mai sunt locuri libere la spitalele Marie Curie, Grigore Alexandrescu, dar nici la Spitalul Victor Gomoiu.

În ultima săptămână au fost înregistrate peste 300 de cazuri de gripă, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Recomandările medicilor

Medicii ne recomandă să evităm zonele aglomerate şi să respectăm măsurile de protecţie în special în mijloacele de transport public în comun.

Medicii recomandă ca la primele manifestări să fie văzut de medicul de familie pentru a primi un tratament conform simptomatologiei, în momentul în care constată o evoluție nefavorabilă pe tratament să meargă la spital.

Medicii au explicat că virusul se transmite cu ușurință, prin strănut sau tuse, prin contactul direct între persoane sau utilizarea comună a recipientelor pentru băut/tacâmurilor etc., precum și prin contactul cu o suprafață pe care se regăsește virusul.

Exit mobile version