Sfârșitul Pandemiei! SUA au autorizat Pastila Anti-Covid produsă de Pfizer

Paxlovid-pastila-anticovid-pfizer

foto Profimedia

Autoritățile de reglementare din SUA au autorizat miercuri prima pastilă împotriva COVID-19, un medicament Pfizer pe care americanii îl vor putea lua acasă pentru a preveni cele mai grave efecte ale virusului.

Etapa mult așteptată vine în timp ce cazurile, spitalizările și decesele din SUA sunt în creștere, iar oficialii din domeniul sănătății avertizează asupra unui tsunami de noi infecții din cauza variantei Omicron care ar putea copleși spitalele.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat medicamentul Pfizer pentru adulți și copii cu vârsta de 12 ani și peste cu un test COVID-19 pozitiv și simptome precoce care se confruntă cu cele mai mari riscuri de spitalizare.

Acestea includ persoanele în vârstă și cei cu afecțiuni precum obezitatea și bolile de inimă, deși medicamentul nu este recomandat pacienților cu probleme severe ale rinichilor sau ficatului. Copiii eligibili pentru medicament trebuie să cântărească cel puțin 40 de kilograme.

Paxlovid este o modalitate mai rapidă de a trata infecțiile timpurii cu COVID-19

Medicamentul, Paxlovid, este o modalitate mai rapidă de a trata infecțiile timpurii cu COVID-19, deși cantitățile inițiale vor fi extrem de limitate. Toate medicamentele autorizate anterior împotriva bolii necesitau o perfuzie sau o injecție.

Este estimată o reducere cu aproape 90% a spitalizărilor și a deceselor în rândul pacienților cu cea mai mare probabilitate de a face o formă severă.

Guvernul SUA a fost de acord să cumpere suficient Paxlovid pentru a trata 10 milioane de oameni și va fi oferit gratuit pacienților.

Pfizer spune că este pe cale să producă 80 de milioane de tratatemente la nivel global anul viitor, în baza unor contracte cu Regatul Unit, Australia și alte țări.

Joe Biden a spus că pilula marchează un „pas semnificativ înainte în calea noastră de ieșire din pandemie” și a adăugat că administrația sa va colabora cu toate statele pentru a asigura o distribuție echitabilă.

Exit mobile version