Semne care îți indică că ai tensiunea mică. Ce trebuie să faci

tensiunea-mica

foto revistagalenus.ro

O tensiune arterială cu valori mai scăzute nu prezintă de regulă probleme. Majoritatea persoanelor care trec printr-un episod de scădere a tensiunii arteriale pot experimenta stări de amețeală, leșin etc. În cazurile extreme, tensiunea arterială foarte scazută poate conduce la deces.

Dacă luam în calcul valorile normale ale tensiunii arteriale, putem considera hipotensiune orice valoare sub 90 mm Hg (în cazul tensiunii sistolice) și sub 60 mm Hg (în cazul celei diastolice). Există și persoane care au tensiune arterială scăzută, însă fără prezența simptomelor.

Tensiune mică – Simptome

Chiar dacă amețeala ocazională nu este un motiv de îngrijorare, dacă aceste simptome își măresc frecvența sau intensitatea, este foarte important să mergi la un doctor, doarece pot fi manifestarea unei afectiuni mai severe.

Creșterea tensiunii arteriale prin intermediul metodelor naturale

Bea mai multă apă ! – Deshidratarea este una dintre cauzele comune ale tensiunii scăzute. Aşadar, bea cât mai multă apă, de preferat minimum 2 litri pe zi.

Mănâncă alimente bogate în vitamina B12, acid folic şi fier, pentru a preveni anemia, una dintre cauzele hipotensiunii

Mănâncă mai puţin, dar mai des! – Tensiunea arterială poate să scadă brusc dacă mănânci deodată cantităţi mari de alimente. Astfel, este indicat să mănânci porţii mai mici de mâncare, dar mai des, ca să nu te simţi tot timpul flămândă şi să eviţi episoadele de hipotensiune. De asemenea, este de preferat să limitezi consumul de carbohidraţi rafinaţi.

Limitează cantitatea de alcool pe care o consumi! – Alcoolul duce la deshidratare şi poate interfera cu acţiunea anumitor medicamente pe care le iei, ducând la scăderea tensiunii arteriale.

Mai multă sare, dar cu măsură! – Sodiul ajută la creşterea tensiunii arteriale, dar trebuie să ai grijă şi să nu exagerezi, pentru a nu ajunge în cealaltă extremă, respectiv hipertensiunea, un factor major de risc în apariţia bolilor de inimă. Evită alimentele procesate sau cu conţinut crescut de sare şi adaugă, în schimb, sare iodată peste alimentele pe care le mănânci, astfel încât să deţii controlul asupra cantităţii consumate.

Dacă nu eşti sigură câtă sare ar trebui să consumi pentru a ține sub control valorile tensiunii arteriale, programează o vizită la medicul de familie sau la cardiolog.

Acordarea unei deosebite atenţii la ridicarea din pat sau de pe scaun – De preferat este ca persoana care suferă de tensiune arterială scăzută să nu facă mişcări bruşte, să se aşeze pe marginea patului pentru câteva secunde înainte de a se ridica în picioare.

Evitarea duşurilor cu apă fierbinte.

Evitarea ridicării unor obiecte grele.

Exit mobile version