Se pregătește vaccinarea împotriva variolei maimuței. Câte doze a cerut România

variola-maimutei

foto ciao.ro

Uniunea Europeană va achiziționa vaccinuri şi tratamente împotriva variolei maimuţei, anunţă Comisia Europeană. Procedurile exacte de procurare a acestora vor fi stabilite împreună cu statele membre în perioda următoare.

Uniunea Europeană ar putea achiziţiona vaccinul Imvanex, produs de Bavarian Nordic şi folosit pentru variola umană, şi medicamentul antiviral Tecovirimat produs de compania americană Siga Tehnologies, potrivit Reuters.

Contractele nu au fost încă semnate. În UE, Imvanex a fost folosit doar pentru variola umană, însă medicii l-ar putea utiliza şi pentru variola maimuţei. În Statele Unite, Imvanex este folosit în ambele cazuri.

România a solicitat iniţial 1.000 de doze din vaccinul împotriva variolei maimuţei pe care Uniunea Europeană urmează să-l achiziţioneze, a declarat ministrul sănătății, Alexandru Rafila. 

„Nu este niciun fel de problemă legată de achiziţie, pentru că e vorba de o cantitate mică. Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată”,

a declarat Alexandru Rafila.
Exit mobile version