Scenariu sumbru pentru România: 40.000 de cazuri Covid pe zi. Ministerul Sănătății face marele anunț

coronavirus-20-ian-2022

foto stirileprotv.ro

Autoritățile sanitare se pregătesc de cele mai negre scenarii posibile în plin Val 5 al pandemiei.

Specialiștii din Ministerul Sănătății spun că, în cazul în care România va ajune la 40.000 de noi cazuri pe zi, acestea ar putea genera o medie de 1.200 de noi internări în spitale.

„După cum am văzut proporția între cazurile severe și cele ușoare, este vorba de un impact asupra resursei umane și a infrastructurii spitalicești. Tocmai de aceea facem astfel de demersuri, pentru a nu avea un impact major asupra sistemului de sănătate. Dacă fiecare dintre noi, atunci când prezintă simptome, se duce, se testează și stă acasă cele 5 sau 7 zile, după caz, fără a mai veni în contact cu alte persoane, cred că atunci se va putea limita efectul acestor îmbolnăviri. Pe scurt, 40.000 de cazuri pe zi, generează, în mod direct, o medie de 1.200 de cazuri moderat-severe care au indicația de spitalizare”,

a declarat Amalia Șerban, director general adjunct la Direcția generală de asistență medicală si sănătate publică din Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19.105 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), cu 2.495 mai mult decât în ziua anterioară.

Exit mobile version