Sănătatea românilor, în pericol. Descoperire șocantă în carnea de pui pe care o cumpărăm

Horia-Constantinescu-ANPC-carne-de-pui-vopsita

foto dailybusiness.ro

ANPC ne avertizează că supermarketurile umblă cu „puii de găină vopsiți” ca să le dea impresia oamenilor că sunt crescuți la țară, în aer liber. Cât de periculoasă este vopseaua galbenă pentru organismul uman?

În timp ce unele persoane „umblă cu cioara vopsită”, alții umblă cu puii de găină vopsiți galben ca să le dea oamenilor senzația că sunt crescuți în aer liber. Anumiți operatori economici își vopsesc produsele alimentare pentru a induce în eroare consumatorii, informează capital.ro.

Potrivit președintelui ANPC, Horia Constantinescu, unii pui sunt vopsiți prin intermediul hrănirii, astfel încât vopseaua pătrunde în carnea lor și să nu poată fi îndepărtată prin spălare. Chiar și ouăle își schimbă culoarea atunci când păsările sunt hrănite cu mâncare amestecată cu avizantul Yellow 20 HS.

Descoperire șocantă în carnea de pui

Aceste practici constituie o amenințare la adresa sănătății publice. Puii vopsiți care pot fi periculoși pentru consumatori. Horia Constantinescu va trimite informări către toate instituțiile competente pentru a investiga situația și a identifica persoanele responsabile.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată. Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen”

„Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”

„Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”. Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul.”,

a scris Horia Constantinescu pe contul său de Facebook.
Exit mobile version