România va fi lovită de valul șase al pandemiei? Medicul Adrian Marinescu, avertisment de ultimă oră

Marinescu-Adrian

foto observatornews.ro

Directorul medical al Institului Matei Balș, Adrian Marinescu, a explicat în ce pericol se află România, după ce la nivel european s-a emis o alertă privind pericolul reprezentat de subvarianta Omicron, BA.2, despre care se spune că este cu 30% mai contagioasă decât BA.1.

Din păcate, creșterea cazurilor se resimte și în spitalele din România, iar pericolul agravării acestei situații rămâne valabil.

Adrian Marinescu a dat asigurări că Omicron se află printre noi, virusul nedispărând odată cu eliminare restricțiilor. Deși situația este vizibil mai detensionată față de vârful pandemiei, medicul susține că există o mare legătură între dinamica anumitor factori, care ar putea influența evoluția pandemiei și a unui posibil val șase.

Este vorba despre gradul de ocupare ar paturilor de la ATI, despre numărul de spitalizări și mai important de atât este perioada în care au loc aceste fenomene.

Marinescu: „Vor fi creşteri, s-a întâmplat în toată Europa”

„Omicron nu a plecat. Eu am spus-o de mai multe ori. Chiar dacă pandemia nu s-a închis cred că ceea ce a însemnat impact al populației a fost până acum. Când spun lucrul ăsta mă refer la nişte parametrii foarte clar, număr de spitalizări, contează ocuparea paturilor de ATI, dar mai e un lucri importat în cât timp se întâmplă cele două, dacă e o dinamică care să pună presiune. Vor fi creşteri, s-a întâmplat în toată Europa, dar nu au crescut numărul de spitalizări, nu sunt probleme foarte mari în terapie”,

a transmis medicul, potrivit Antena3.

Așa cum s-a întâmplat și în perioadele de vârf ale pandemiei, cele mai expuse persoane sunt cele din categoriile vulnerabile. Și de această dată, deși impactul pandemiei este mai mic, aceste persoane cu cormobidități sau vârstnice rămân în continuare ținta directă a virusului, dar mai ales a formelor grave pe care le pot dezvolta în urma infectării.

Medicul Adrian Marinescu face apel la prudență și echilibru, respectând în continuare regulile de prevenție.

Exit mobile version