România și Bulgaria, cel mai mic procent de vaccinare COVID-19

Coronavirus - Unsplash - Fusion Medical Animation

Coronavirus - Unsplash - Fusion Medical Animation

Jumătate din populația Uniunii Europene este acum complet vaccinată împotriva Covid-19, potrivit unei numărători efectuate marți de Associated French Press din surse oficiale, scrie Brussels Times. România are al doilea cel mai mic procent de vaccinare COVID-19 din UE.

Aceasta reprezintă un total de 223,8 milioane de persoane care au primit două doze de vaccinuri Pfizer, AstraZeneca sau Moderna, o singură doză după recuperare sau un vaccin cu doză unică Johnson & Johnson.

Dintre cele 27 de state membre, 13 au trecut de 50% la vaccinarea completă, inclusiv cele patru țări cele mai populate ale blocului: Spania (58%), Italia (54%), Franța (53%) și Germania (52%).

Cel mai mic procent de vaccinare COVID-19

Cel mai mare procent de vaccinare din UE îl au Malta (74%), Belgia (59%) și Spania (58%), iar cel mai mic procent de vaccinare îl au Bulgaria (14%) și România (25%).

Până în prezent, patru vaccinuri au fost aprobate în UE, cele dezvoltate de Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca / Oxford și Johnson & Johnson.

Pe lângă acestea, Ungaria și Slovacia folosesc și vaccinuri neaprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) care au fost dezvoltate în Rusia sau China.

Exit mobile version