România, pe primul loc în lume la rata deceselor de COVID

coronavirus-Romania-record

foto Shutterstock

Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit România ca un tzunami, mii de infectări fiind raportate zilnic, dar, din păcate și sute de decese. Dezastrul de la noi din țară din ultimele săptămâni a făcut ca România să ajungă pe primul loc în ceea ce privește rata deceselor de COVID-19.

România are cea mai mare medie din Europa: de 16,6. Este cea mai mare medie din Europa, dar din păcate, conform datelor celor mai recent bilanț, este și cea mai mare medie pe plan mondial.

Țara noastră este urmată, în Europa, de Bulgaria, cu o medie de 12,37 decese, potrivit Our World in Data. Și Lituania are o situație destul de dificilă, cu o medie de 10,14 de decese, în condițiile în care și incidența COVID-19 este mare în această țară.

În vestul Europei, Franța, Italia, Marea Britanie, Portugalia indicele deceselor este foarte mic, acesta fiind direct proporțional cu procentul foarte mare al populației vaccinate.

În Marea Britanie, de exemplu, este sub 2, deși numărul cazurilor este comparabil cu cel din valul precedent al pandemiei.

Exit mobile version