România cere sprijin internaţional pentru gestionarea pandemiei

pandemie-ajutor

Foto: Getty Images

România cere sprijin internaţional pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, iar CNSU a adoptat, o decizie pentru solicitarea de medicamente, echipamente, echipaje şi echipe medicale necesare în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19, anunță News.ro.

România are nevoie acută de medicamente şi echipamente pentru tratarea pacienţilor cu forme critice de Covid-19, dar şi de echipe medicale de specialitate.

Solicitarea de ajutor a ţării noastre se face prin Mecanismului European de Protecţie Civilă şi Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre) şi este motivată de „creşterea exponenţială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 care a determinat supraaglomerarea unităţilor sanitare şi în special a unităţilor de primiri urgenţe şi secţiilor de terapie intensivă cu pacienţi ce au dezvoltat forme severe sau grave şi care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv.

În ultimele două săptămâni, mai multe ţări străine şi-au arătat sprijinul faţă de România, pentru gestionarea cazurilor de Covid-19. Ungaria a primit, în secţiile de ATI, mai mulţi pacienţi români, Italia a trimis 5.200 de flacoane cu anticorpi monoclonali, iar Danemarca 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen.

Exit mobile version