Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

remedii-raceala

foto zewa.net

Pentru că a venit sezonul rece și cazurile de viroze sunt tot mai dese, ți-am pregătit o listă cu cinci remedii împotriva răcelii și gripei. Avem pentru tine câteva opțiuni pentru a stimula imunitatea, fără eforturi prea mari.

Dacă ai început să te simți rău și simptomele îți par specifice răcelii sau gripei, nu te îngrijora. Cu puțină atenție și multă odihnă vei trece cu bine peste această perioadă mai grea. De la tuse, la febră și congestie nazală, puțin ajutor din partea acestor alimente te vor face să te simți mai bine.

Supa de pui să nu lipsească din meniul tău

Un bol de supă caldă cu legume și carne de pui te va ajuta să te simți mai bine. Unul dintre cele 5 remedii împotriva răcelii și gripei, supa, este recomandată pentru orice dietă alimentară. Ajută sistemul digestiv și pune în mișcare neutrofilele (celulele din organismul tău care luptă pentru refacerea țesuturilor deteriorate în urma unei infecții). Atunci când sunt activate, aceste celule rămân concentrate în zona cu probleme, grăbind vindecarea.

O supă cu un conținut scăzut de sodiu are o mai mare valoare nutritivă. Pe lângă faptul că te menține hidratată, o supă caldă este o alegere minunată, indiferent de cum te simți.

Mierea

Cu proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, mierea este un aliment excepțional folosit în tratarea simptomelor de răceală și gripă. Servită alături de un ceai cu lămâie, mierea are efect de tratare a durerilor de gât. De asemenea, este perfectă pentru diminuarea simptomelor precum tusea uscată sau tusea productivă.

Nu este recomandat să o dai bebelușilor mai mici de un an. Sistemul imunitar al sugarilor nu este capabil să lupte împotriva toxinei botulinice din miere.

Consumă Vitamina C

Citricele bogate în vitamina C fac parte din lista cu cele 5 remedii împotriva răcelii și gripei. Fie le consumi ca atare, fie la transformi în sucuri ori smoothie-uri. Poți opta pentru o limonadă caldă sau rece, care cu siguranță te ajuta când ești bolnavă.

Vitamina C este deosebit de bună pentru întărirea sistemului imunitar. De asemenea, are efecte benefice asupra tractului respirator. Previne înrăutățirea simptomelor.

Probioticele

Probioticele sunt „bacteriile prietenoase” de care organismul tău are nevoie. Îți poți obține doza necesară de probiotice din anumite alimente sau din suplimente. Probioticele au rol de a îmbunătății sistemul imunitar. De asemenea, acestea susțin sănătatea sistemului digestive.

Unul dintre poate cele mai banale alimente care conțin probiotice este iaurtul. Pe lângă beneficiile sale pentru organism, iaurtul este o gustare sănătoasă, plină de proteine și calciu.

Nu uita de odihnă

Odihna este necesară pentru a te reface. O pauză de la stilul de viață aglomerat este cea mai bună idee pentru a te deconecta și pentru a avea mai multă grijă de tine.

Lupta împotriva răcelii sau gripei poate fi extenuantă, motiv pentru care organismul tău are nevoie de o pauză. Odihna are efecte benefice asupra sistemului imunitar și susține vindecarea în mod natural a corpului.

Exit mobile version