Pregătiri pentru valul 6 COVID! Românii se tem de reintroducerea restricțiilor

alexandru-rafila-masuri-pandemice

foto antena3.ro

Numărul cazurilor COVID-19 s-a dublat într-o săptămână, iar românii se tem de reintroducerea restricțiilor. Spitalele sunt pline, însă centrele de vaccinare sunt închise. Iar purtarea obligatorie a măștii e din ce în ce mai des vehiculată.

Alexandru Rafila spus că în ultimele trei săptămâni specialiștii Ministerului Sănătății au constatat o dublare săptămânală a numărului de cazuri COVID-19.

„E un trend așteptat. Conform și previziunilor INSP. Opinia noastră este că această creștere va mai dura circa 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, după care probabil numărul de cazuri se va stabiliza și o să vedem când va începe să se reducă”,

a declarat Rafila.

În ultimele 7 zile, România a înregistrat peste 14.943 de cazuri COVID-19. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 583 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În spitale sunt internați peste 1.400 de români. 86 de români sunt internați pe ATI, iar 68 din ei sunt nevaccinați.

În ceea ce privește numărul deceselor, acesta a crescut de la 16 la 33 de decese săptămânal. Din totalul pacienților internați în prezent, 225 sunt minori, 225 fiind internați în secții și 0 la ATI. 

Noul val al pandemiei ne prinde din nou prea puțin pregătiți

A fost luată decizia de a reveni la raportările zilnice. Asta înseamnă că în fiecare zi, la aceeași ora, vom afla câți români au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore. 

Noul val al pandemiei ne prinde din nou prea puțin pregătiți. Legile și hotărârile de guvern care reglementau măsurile antipandemice au fost anulate, iar acum autoritățile trebuie să o ia de la început cu reglementările. 

După o relaxare uriașă și scăderea interesului pentru vaccinare și testare, aproape toate centrele au fost închise. Vaccinarea este încă pe punctul de a fi trecută în sarcina medicilor de familie, însă nu au fost îndeplinite toate procedurile astfel ca vaccinul nu a ajuns în cabinete.

Exit mobile version