Prefectul de Dolj, Nicușor Roșca, a cerut transformarea Spitalului Militar din Craiova în unitate Covid

Spitalul-Militar-Craiova

Spitalul-Militar-Craiova

Nicușor Roșca a cerut Ministerului Sănătății transformarea Spitalului Militar din Craiova în unitate Covid pe fondul numărului mare de cazuri Covid care copleșesc spitalele din județ, potrivit G4Media.

Prefectul a precizat că se gășeste cu greu un pat liber nu doar pentru pacienții care au nevoie de îngrijire pe secțiile ATI, unde sunt probleme la nivel național, dar și în rândul celor care au nevoie de oxigen.

„Este o situaţie disperată în spitale. Dacă în urmă cu două săptămâni vorbeam de lipsa locurilor la ATI, astăzi lucrurile s-au înrăutăţit: avem probleme la paturile cu necesar de oxigen, în sensul că nu mai avem paturi disponibile.

Am transmis reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, managerilor de spitale, să găsim soluţii. Şi, într-o primă fază, am solicitat Ministerului Sănătăţii să introducem Spitalul Militar în spital COVID-19”,

a declarat prefectul Nicușor Roșca.

Managerii spitalelor din Dolj susţin că se confruntă în fiecare zi cu pacienţi care vin în stare gravă sau foarte gravă şi aproape toţi bolnavii care ajung la urgenţă au nevoie de oxigen, iar ei se confruntă cu o criză a acestor locuri.

Exit mobile version