Peste 200.000 de doze de ser anti-Covid-19 ajung vineri în Romania

vaccin-anti-covid

foto: realitatea.net

Două tranșe de vaccinuri anti-COVID-19 ajung vineri în România! Peste 200.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson și Moderna vor fi depozitate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și distribuite apoi în centrele de vaccinare din țară.

Potrivit CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman, potrivit Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei Naționale de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV).

Până în prezent, 987.700 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 431.018 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Până în prezent, 1.705.200 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 726.395 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Exit mobile version