Pacienții COVID-19 de la Institutul Marius Nasta, tratați pe holurile spitalului

pacienti-covid

foto ziarulunirea.ro

Situația din spitalele din România este la limită. Sistemul medical este copleșit, capacitatea spitalelor este limitată, iar pacienții Covid-19 sunt tratați pe holuri.

Institutul Marius Nasta, din Capitală, a publicat câteva imagini cutremurătoare, în care zeci de pacienți sunt tratați chiar pe holurile spitalului.

Criza paturilor libere de la ATI îngenunchează spitalele din România. Locurile sunt limitate, iar pacienții au ajuns să primească îngrijiri medicale chiar pe holurile spitalelor. Se anunță o nouă criză, cea a oxigenului, și în acest caz resursele fiind limitate.

Institutul Marius Nasta a publicat pe rețelele de socializare câteva imagini care conturează perfect situația sistemului medical românesc aflat în pragul colapsului.

În imaginile făcute publice se vede cum din cauza numărului mare de persoane bolnave pacienții au ajuns să stea pe holurile spitalelor, așteptând îngrijiri medicale.

România a atins duminică, 3 octombrie, numărul de 1440 de pacienți internați la ATI. La nivel național sunt libere 8 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2: Brașov-1, București-2, Prahova-1, Tulcea-4.

Exit mobile version