OMS încearcă să găsească răspunsuri la trei întrebări legate de mutația nouă

Anthony-Fauci

foto cleveland.com

Varianta Omicron a pus țările în stare de alertă. Organizația Mondială a Sănătății transmite că prioritatea rămâne Delta, care cauzează majoritatea infecțiilor actuale de coronavirus.

Experții OMS încearcă să găsească răspunsuri la trei întrebări legate de mutația nouă: cât este de transmisibilă, cât de grave sunt formele de boală și dacă vaccinurile îi fac față.

„Peste 99% din cazurile din întreaga lume sunt cauzate de varianta Delta și mai multe decese au loc la persoanele nevaccinate. Cred că aceasta este prioritatea noastră în timp ce așteptăm să aflăm mai multe despre varianta Omicron”,

a declarat Soumya Swaminathan, cercetător șef al OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut varianta Omicron, denumită inițial linia B.1.1.1.529, ca fiind o variantă îngrijorătoare. Aceasta înseamnă că ar putea fi mai contagioasă, mai virulentă sau mai capabilă a se sustrage măsurilor de sănătate publică, vaccinurilor și terapiilor.

Varianta Omicron a fost identificată de oamenii de știință din Africa de Sud

Tulpina a fost identificată pentru prima dată de oamenii de știință din Africa de Sud. Delta, pe de altă parte, a fost detectată pentru prima dată în India.

Experții din domeniul sănătății sunt îngrijorați de transmisibilitatea variantei Omicron, având în vedere numărul neobișnuit de mutații și profilul, care diferă de variantele anterioare care au provocat îngrijorare.

„Profilul mutațiilor sugerează că va avea un avantaj în ceea ce privește transmisibilitatea și că ar putea eluda protecția imunitară pe care ați putea-o obține, de exemplu, de la un anticorp monoclonal sau în convalescență, după ce o persoană a fost infectată și, posibil, chiar împotriva unora dintre anticorpii induși de vaccin”,

a declarat dr. Anthony Fauci, expert american în boli infecțioase.
Exit mobile version