Octavian Jurma, avertisment despre valul Omicron și riscurile pentru copii

octavian-jurma-copii

foto romaniatv.net

Medicul Octavian Jurma a explicat motivul creșterii infectărilor în rândul copiilor, în special al bebelușilor în acest val OMICRON din România.

Octavian Jurma, cunoscut pentru analizele sale statistice cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus în România, consideră că valul 5 – Omicron ar putea avea un impact major asupra sistemului sanitar și trage un semnal de alarmă că virulența mai redusă a acestei variante nu reprezintă un motiv de optimism.

„La copii, numărul de internări a crescut exact cum s-a întâmplat și în alte țări. Din păcate, evoluția pandemiei către vârstele tinere era de așteptat. Am văzut-o de la Alpha la Delta. În România au fost mai multe decese decât în toate celelalte trei valuri la un loc (în al patrulea val – Delta, n red.). Pandemia își caută o zona neimună (naiv imună), care niciodată nu va avea anticorpi decât dacă vaccinăm – copiii. Migrează spre copii, ne așteptam la asta. În Africa de Sud, numărul copiilor infectați este în medie de 4 ori mai mare”,

a declarat medicul și cercetătorul Octavian Jurma, miercuri, la Realitatea PLUS.

De ce crește rapid infectarea COVID-19, mai ales la bebeluși

Ocravian Jurma a explicat de ce crește în acest moment extinderea infectărilor în rândul copiilor, și în special a bebelușilor.

„Cei nou-nascuti sunt foarte vulnerabili , au un profil imunologic diferit: depind exclusiv de părinți și de cei din jurul lor. Ei nu au sistemul imun ajuns la maturitate, e vorba de acea perioadă de miere, denumită epidemiologic, între 7 și 12 ani, în care sunt extrem de rezistenți. Chiar și în cazul Omicron sunt foarte puțin afectați. Dar, chiar și în cazul lor, infectarea este de 4 ori mai mare. Este o tulpină extrem de virulentă, cu tineri între 0 și 29 de ani, chiar dacă per global e mai putin infectioasă”,

a mai spus medicul.
Exit mobile version